Vágólapra másolva!
Az amerikai terrortámadások hatására több neves amerikai teniszező visszalépett a versenyzéstől. Többek között így döntött Lindsay Davenport és Venus Williams is, akik ígéretük ellenére nem utaztak el a moszkvai Kremlin Kupára.

Alekszij Szelivanenko, a Kremlin Kupa igazgatója szerint alaptalanok Davneporték félelmei. "Moszkva a világ egyik legbiztonságosabb helye, így arra hivatkozni, hogy biztonsági okokból nem indulnak, abszurdum." Lindsay Davenport és Venus Williams mindenesetre jelezte, amíg félelmeik nem csillapodnak, nem versenyeznek.

"Valóban nem akartam Moszkvába menni, főleg amikor az Egyesült Államok katonai akciókra készül. Biztos vagyok benne, hogy ez indokolt lépés a részemről. Sajnálom a moszkvai tornaigazgatót, aki nem érti meg az érzékeny amerikai játékosokat, és csak saját versenyéért aggódik" - mondta Davenport.

Egyetlen amerikaiként csupán a kvalifikációból felkerült Alexandra Stevenson indul Moszkvában. A múlt héten Serena Williams, Jennifer Capriati és Monica Seles kihagyta a tokiói Princess Kupát. Ezen a héten Seles egy másik japán tornán már indul, sőt, állítólag Capriati is játszik a jövő heti, fielderstadti viadalon.

Davenport azonban egyelőre "visszavonult", legalábbis nem tervezi, hogy pályára lépjen. "Nem tudom biztosan, hogy mikor teniszezem újra, remélem, még idén sor kerül erre" - tette hozzá.

Pincési László

Korábban:

Tenisztorna Moszkvában és Tokióban

Mindent egy helyen az Eb-ről