A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Sávolt Attila a floridai Delray Beachen rendezett 400 ezer dollár (110 millió forint) összdíjazású tenisztorna nyitófordulójában kikapott az osztrák Hipfltől. A hölgyek Indian Wells-i tornáján Kapros Anikó nem jutott a főtáblára, miután sérülés miatt feladni kényszerült a francia Razzano elleni találkozóját. A három magyar közül szerdán Mandula Petra lép pályára, ellenfele az orosz Barabanscsikova lesz.

Három magyar teniszező indulhat a kaliforniai Indian Wellsben, ahol a 2,1 millió dolláros (580 millió forint) tenisztorna főtáblájára Kuti Kis Rita és Mandula Petra mellett Gubacsi Zsófia is felverekedte magát, miután a selejtező második fordulójában az olasz Valentina Sassit verte 6:3, 7:5-re. Sajnos Kapros Anikó nem járt sikerrel, ő 3:6, 0:3-nál sérülés miatt feladta a franca Razzanóval szemben. A főtáblán Gubacsi a dán Dyberg, Kuti Kis Rita pedig a német Arn ellen kezd csütörtökön. Szerdán egyedül Mandula Petra lép pályára a magyarok közül, ő az orosz Barabanscsikova ellen meccsel a hármas pálya utolsó párosaként, ha nyer, akkor ellenfele a luxemburgi Kremer lesz. Petra párosban is érdekelt, az osztrák Wartusch oldalán a holland Boogert, Oremans kettős lesz az ellenfele. A párosok mezőnyében egyébként is nagy sztárdömping várható, hiszen indul a Hingis, Kurnyikova svájci, orosz kettős, valamint a Navratilova, Zvereva amerikai, fehérorosz duó is.

Indian Wells (2,1 millió dollár)
Selejtező:
Gubacsi - Sassi 6:3, 7:5
Razzano - Kapros 6:3, 3:0-nál Kapros feladta

Remekül mutatkozott be az arizonai Scottsdale-ben, a Franklin Templeton Classic nevű tornán a két legenda, Andre Agassi és Pete Sampras is. Az elsőként rangsorolt Agassi hatvanhét perc alatt a spanyol Clavetet verte 6:3, 6:2-re, és megkezdte menetelését negyedik címe felé. "Szinte hihetetlen, hogy három egymást követő évben is ugyanazzal az ellenféllel játsszon az ember" - hitetlenkedett Agassi, miután tavaly és tavalyelőtt is összekerült a spanyol teniszezővel, s a következő körben a brit Rusedski ellen lép pályára.

Győzött Sampras is, ráadásul a zimbabwei Byron Black ellen úgy nyert, hogy hét adogatása során mindössze három pontot vesztett - kettőt kettőshibából. "Ezen a tornán mindig igyekszem, mert szeretem. Úgy érzem, ma nagyon jól játszottam, haraptam, remek volt a ritmusom" - értékelt a tizenháromszoros Grand Slam-győztes, aki egy hónapos pihenő után tért vissza.

Franklin Templeton Classic, Scottsdale (400 ezer dollár)
1. forduló:
Agassi - Clavet 6:3, 6:2
Moya - Haas 6:2, 6:7, 6:3
Kratochvil - Canas 6:3, 3:6, 6:3
Vicente - Zabaleta 5:7, 6:3, 6:4
Okun - Meligeni 7:6, 6:4
Chela - Ginepri 5:7, 7:6, 6:4
Schüttler - Schalken 6:4, 2:6, 6:2
Sampras - B. Black 6:1, 6:2

Vereséggel kezdte és fejezte be szereplését Sávolt Attila a floridai Delray Beachen rendezett International Tennis Championships elnevezésű tenisztornán. A magyar éljátékos két nagyon szoros szettben szenvedett vereséget az osztrák Hipfltől (7:5, 7:5), s elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Az első kiemelt Andy Roddick viszont magabiztosan jutott a következő fordulóba, miután az orosz Nyikolaj Davidenko ellen könnyedén nyert 6:4, 6:1-re. "Hazai környezetben mindent el kell követnem, mégsem éghetek le a barátaim előtt, akik évente egy-két alkalommal láthatnak élőben" - nyilatkozta Roddick, akinek következő ellenfele a koreai Hyung-Taik Lee lesz.

International Tennis Championships, Delray Beach (400 ezer dollár)
1. forduló:
Hipfl - Sávolt 7:5, 7:5
Massu - Morrison 6:4, 6:4
Sanguinetti - Rochus 0:6, 6:4, 6:1
Srichaphan - Vacek 5:7, 6:4, 6:4
Llodra - Calatrava 5:0-nál Calatrava visszalépett
Gambill - Arthurs 6:7, 6:3, 7:6
Roddick - Davidenko 6:4, 6:1
Lee - D. Sanchez 6:2, 6:3
Pless - Delgado 6:4, 6:3

Pincési László

Korábban:

Kapros és Gubacsi is győzelemmel kezdett Indian Wellsben

Fórum:

Tenisz

Nem hiányzik a könyvtárából?

Teniszezni jó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!