Vágólapra másolva!
Három magyar atléta is helyet kapott a szeptember 20-21-én Madridban sorra kerülő, 3,5 millió dollár összdíjazású Világkupán szereplő Európa-válogatottban: a müncheni kontinensbajnokságon aranyérmes kalapácsvető Annus Adrián és diszkoszvető Fazekas Róbert mellett a 4x400-as váltóban Szeglet Zsolt áll rajthoz.

Schulek Ágoston, az európai férficsapat kapitánya a tartalékok között számít az Eb-4. Németh Rolandra (100 m) és 400-on Szeglet Zsoltra. Az még nem dőlt el, hogy szintén tartalék lesz-e a Münchenben harmadik távolugró, Vaszi Tünde. Az együttesben összesen 19 ország képviselteti magát. Annuson és Fazekason kívül tizenkilenc friss Európa-bajnok vesz részt a Vk-n.

Atlétikahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29233

A négyévente megrendezendő eseményen az öt kontinens válogatottja mellett a házigazda jogán Spanyolország, továbbá az Egyesült Államok, Németország, valamint Nagy-Britannia férfi, illetve Oroszország női csapata indul. Utóbbi három az Európa-kupán vívta ki a részvétel jogát, ezekből az országokból - és a spanyoloktól - az Európa-válogatottba nem került atléta.

Valamennyi versenyszám győztese 30 ezer dollárt kap.

Mindent egy helyen az Eb-ről