Vágólapra másolva!

Győrffy Dóra 210 centi fölé juthat

A június 13-15. közötti Sport Sziget Fesztivál keretében háromnapos ugrógála is lesz a Népstadion-szoborparknál, ahol a vállalkozó kedvűek megmérkőzhetnek a 2 méteres magasság felett eddig egyedüli magyar hölgyként átjutott, Eb-ezüstérmes Győrffy Dórával is.

"Gyere, fuss neki, ugorj és nyerj!" Ez lehetne a jelmondata a háromnapos Knorr ugrófesztiválnak a Sport Szigeten, június 13-14-15-én, a Népstadion-szoborparknál. Az érdeklődők nemcsak nézőként vehetnek részt az eseményeken, a bátor jelentkezők összemérhetik erejüket egymással vagy akár neves magyar atlétáinkkal, köztük Győrffy Dórával, magasugró-csúcstartónkkal.

Az első nap, péntek a távolugrásé lesz; s fő attrakcióként korábbi tornászválogatottak veszik fel a versenyt profi atlétákkal. Az "amatőrök" esélyeit növeli, hogy ők dobbantóról ugorhatnak majd. S a közönség is kipróbálhatja ügyességét a játékos ugróeszközökön. A második nap a magasugrás jegyében zajlik, s a verseny főszereplője a magyar csúcsot 2 méterrel tartó Győrffy Dóra lesz.

"Még nincsenek pontos információim, de azt hiszem, az én ellenfeleim között is lesznek egykori tornászok, akik dobbantóról ugranak majd, tigrisbukfenccel" - mondta el Győrffy Dóra.

- Esetleg ön is kipróbálja ezt a módit?
- Még nem tudom, de elképzelhető, hogy igen.

- A női magasugrás világcsúcsa 209 centi. Akkor ezt most "megjavíthatja"?
- Szerintem dobbantóról átvinném a 210-et!

- A "rendes" magasugrásban mostanában meddig jutott?
- Május közepén a szombathelyi főiskolás bajnokságon 190 centivel nyertem, de ezzel az eredménnyel nem vagyok elégedett. Most hét végén, szombaton indulok a Budapest-bajnokságon, s remélem, ezen már többre leszek képes. Már csak azért is, mert edzésen már ugrottam 195-öt. A jövő héten, csütörtökön Ostravában versenyzek egy szuper Grand Prix-n, itt már nagyon erős nemzetközi mezőny jön össze. Ha hazajöttem, a Sport Szigeten az ugrógála jó kikapcsolódás lesz.

A gála vasárnapi, zárónapi szlogenje: "Extrém ugróeszközökkel a profik ellen!" A harmadik napon otthon elkészített ugróeszközökkel (melyeket ugrás előtt a versenybizottságnak hitelesítenie kell) lehet nevezni a megméretésre. A legötletesebb versenyző különdíjat vehet át. A verseny helyszínén pavilont állít fel a 2004 márciusában Budapesten megrendezésre kerülő fedett pályás atlétikai vb szervezőbizottsága. Az érdeklődők itt kaphatnak felvilágosítást az eseményről, akár belépőjegyeiket is megvásárolhatják és találkozhatnak atléta olimpikonjainkkal.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről