Vágólapra másolva!
A műkorcsolyázók Skate Canada Grand Prix-versenyén Sebestyén Júlia a rövid program után elfoglalt negyedik helyéről a szabadkorcsolyázásban előre lépett a harmadikra, s életében először lett érmes felnőtt GP-viadalon.

A GP-sorozat idei második állomásán, a kanadai Mississaugában a nőknél az amerikai Cohen győzött, aki a rövid program után a kűrt is megnyerte, annak ellenére, hogy a kötelező kombináció kimaradt a programjából.. Viszont ugrott négy szép triplát. A második helyre a japán Arakawa jött be, aki többek között egy tripla Lutz-tripla toe loop kombinációval rukkolt ki. S így a második helyről leszorította honfitársát, Otát, aki végül a dobogóra sem állhatott fel, mert Sebestyén Júlia is megelőzte.

Az idei malmői Eb-n bronzérmet szerzett tiszaújvárosi versenyző a rövid programban a negyedik helyen végzett, majd a kűrben tangóra korcsolyázott, mégpedig nagyon szépen. Az ő kombinációja a tripla toe loop-dupla toe loop volt. A pontozók Sebestyént a szabadkorcsolyázásban Cohen és Arakawa mögé a harmadik helyre sorolták, s ez a végelszámolásnál is a harmadik helyet ért, aminek a magyar versenyző nagyon örült: "A márciusi világbajnokság óta csupán egy versenyen vettem részt, így kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz újra a bírók és a közönség előtt korcsolyázni. Igyekeztem a kűröm minden apró részletére odafigyelni, s majdnem minden elemet sikerült is úgy végrehajtani, ahogyan azt szerettem volna. A felnőtt Grand Prix-versenyekről ez az első érmem, így mosr nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta Sebestyén Júlia.

Érdekesség, hogy a vb- és Eb-ezüstérmes orosz Szokolova csupán 9. lett a 11 versenyző között. A férfiaknál a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes orosz Pljusenko a rövid program után a kűrben is a legjobbnak bizonyult, így biztosan szerezte meg az aranyérmet.

Eredmények, nők:
1. Cohen (amerikai) 197, 60
2. Arakawa (japán) 182,19
3. Sebestyén Júlia 165,22
4. Ota (japán) 162,59
5. Robinson (kanadai) 144,89
6. Bellemare (kanadai) 144,03.

Férfiak:
1. Pljusenko (orosz) 233,65
2. Buttle (kanadai) 209,63
3. Honda (japán) 207,78
4. Sandhu (kanadai)195,76
5. Van der Perren (belga) 183,51
6. Jahnke (amerikai) 178,93.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről