Vágólapra másolva!
Az első fordulóhoz hasonlóan a nyolcaddöntőben is a 3. játszma rövidítése döntött a 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic mérkőzésén, de a horvát klasszis ezúttal vereséget szenvedett a 375 ezer dollár összdíjazású milánói tenisztornán.

A nyolc hónapos kényszerszünet után visszatért sztárt a 3. helyen kiemelt Tommy Robredo győzte le. A hosszú kihagyás miatt Ivanisevic jelenleg csak 753. a hagyományos világranglistán, de biztos, hogy a cseh Bohdan Ulihrach legyőzésének köszönhetően előrelép.

A nyolcaddöntőben:
Robredo (spanyol, 3.) - Ivanisevic (horvát) 6:4, 5:7, 7:6 (7-4)
Ancic (horvát) - Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:2
Kucera (szlovák) - Szargszjan (örmény, 7.) 6:2, 6:1
Johansson (svéd) - Sluiter (holland) 6:3, 6:3

A melbourne-i Grand Slam-tornán elődöntős svájci Patty Schnyder némi meglepetésre nem jutott a legjobb nyolc közé a párizsi, 585 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán. A harmadik helyen kiemelt játékost a selejtezőből főtáblára jutott orosz Dinara Szafina búcsúztatta.

A kiemeltek közül a nyitó körben Mandula Petrát legyőző spanyol Magui Serna (8.) számára is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, nem bírt a viadal 1998-as nyertesével, a hazai közönség előtt szereplő Mary Pierce-szel. Az elsőként rangsorolt, világranglista-második Kim Clijsters ugyanakkor magabiztosan verte spanyol ellenfelét.

A nyolcaddöntőben:
Clijsters (belga, 1.) - Sanchez Lorenzo (spanyol) 6:1, 6:0
Szafina (orosz) - Schnyder (svájci, 3.) 4:6, 6:2, 6:1
Schiavone (olasz, 5.) - Sprem (horvát) 7:6 (7-4), 6:3
Pierce (francia) - Serna (spanyol, 8.) 6:2, 6:4
Golovin (francia) - Hantuchova (szlovák) játék nélkül

Mindent egy helyen az Eb-ről