Vágólapra másolva!

Egy meccsre visszatér Julio Cesar Chávez

Közel egyéves pihenő után visszatér a szorítóba a profi ökölvívás mexikói legendája, Julio Cesar Chávez.

A 42 éves váltósúlyú klasszis tavaly májusban bokszolt utoljára, akkor 106. győzelmét aratta, miután 10 menet után pontozással diadalmaskodott az amerikai Frankie Randall ellen a Mexikóvárosban rendezett gálán. Akkor azt állította, hogy befejezte karrierjét, de most mégis másként döntött.

Chávez május 28-án a Los Angeles-i Staples Centerben lép szorítóba, ellenfele Ivan Robinson lesz. Állítólagos utolsó találkozóját 10 menetre tervezik.

"Az elmúlt hónapokban nagyon sokan kérdezték, hogy mikor bokszolok ismét. Rengeteg e-mailt kaptam, és számos telefonhívásom is volt. Elsősorban a Los Angeles-iek kíváncsiskodtak, s megérdemlik, hogy a ringben búcsúzzam el tőlük. Ők is el szeretnének köszönni tőlem" - indokolta döntését Chávez.

A szervezők hatalmas közönséggel szeretnék búcsúztatni az élő legendát, ezért a 16 ezer férőhelyes csarnokban a jegyek több mint fele 50 dollárnál olcsóbb lesz. Chávez, akit egyszer sem ütöttek ki 1980-as profi bemutatkozása óta, 106 sikert aratott eddigi pályafutása során, mérlegét öt döntetlen és mindössze két kudarc egészíti ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!