Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!

Szexuális zaklatással vádolnak egy lengyel atlétaedzőt

Az egyik varsói napilap írása szerint öt gdanski atlétanő szexuális zaklatással és fizikai erőszakkal vádolja az egyik legsikeresebb lengyel edzőt, a sokáig Wilson Kipketert is segítő Slawomir Nowakot.

Állításuk szerint a tréner állandóan egyértelmű tartalmú ajánlatok elfogadásához kötötte a jó eredmények eléréséhez szükséges felkészülési tervek összeállítását, s ezt többször ittasan tette. Voltak olyanok is, akiket állítólag többször meg is ütött a szakember. A vádlók eddig félelemből hallgatták el az eseteket.

"Frusztrált emberek csoportja találta ki ezeket a történeteket. Sikertelenek, s ezt próbálják megmagyarázni. Még nem tudom, hogy mit teszek, de már egyeztettem az ügyvédemmel, mert a családomat is megtámadták ezek az emberek. Vádjaikat fényképekkel vagy videófelvételllel kellene bizonyítaniuk, de nincsenek ilyenek, mert nem történtek meg ezek az események. Szép ajándékot kaptam negyven, keményen ledolgozott év után..." - mondta Nowak, aki a kilencvenes években dolgozott együtt a kenyaiból dánná lett Kipketerrel. Előtte a 70-es, 80-as években a lengyel női gátfutókat, elsősorban az akkoriban 100 m-en világcsúcstartó Grazyna Rabsztynt segítette.

Mindent egy helyen az Eb-ről