A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdai ülésén elfogadta a margitszigeti Európa-bajnokságról készült beszámolókat, mind a kapitányokét, mind a szervezőbizottságét. Utóbbi több mint nyolcvan oldalban foglalta össze az esemény tanulságait, ezek közül több is hasznosítható a jövő decemberben esedékes debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon.

Az elért eredmények kapcsán elhangzott, hogy az úszóknak sikerült megszerezni a Kiss László által várt hét érmet, ugyanakkor az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján egyértelmű: a kapitányok sokkal keményebb kézzel nyúlnak majd bele a felkészülési programokba, különösen az edzőtáborok idején a még eredményesebb szereplés érdekében.

Kiss László ezen túlmenően beterjesztette az idei, helsinki rövid pályás Eb-re készülő válogatott keret névsorát (csapathirdetés a novemberi ob után esedékes), előreláthatóan 12-15 magyar úszó képviseli a piros-fehér-zöld színeket. Örömteli hír, hogy némi töprengés után Cseh László mégis úgy döntött, elindul Helsinkiben, tehát várható, hogy "bearanyozódik" december második hétvégéje.

A jövő évi, melbourne-i világbajnokságra az év végi világranglista tizedik ideje a szintidő. Minthogy a nagy versenyek már lezajlottak, azaz a szint aligha változik december 31-ig, a mostani állás szerint valószínűsíthető, hogy 7-9 fős csapat vesz részt az ausztráliai viadalon.

Az elnökségi ülésen azt is jelezték, hogy a nyíltvízi úszók és a műugrók önálló szakszövetséget alakítanak, bírósági bejegyzésük után tehát csak az úszók és a műúszók maradnak egy fedél alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!