A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A belépők gyorsan fogynak, így a debreceni Főnix csarnokban szombaton minden bizonnyal telt ház, ötezer néző előtt rendezik meg a Keno teniszgálát, amelyen a jelenlegi női világelső belga Justine Henin-Hardenne, valamint a sportág történetének egyik legnagyobb egyénisége, az amerikai Martina Navratilova is fellép.

A sztárvendégek valamennyien pénteken érkeznek Magyarországra. Elsőként a Malév New York-i járatával landoló Navratilovát fogadják Ferihegyen a szervező bizottság tagjai, nem sokkal később a bukaresti géppel landol a román Ilie Nastase, aztán Madrid felől a szerb Jelena Jankovic is befut édesanyja társaságában.

Ami az újdonsült világbajnok és világranglista-vezető belga Justine Henin-Hardenne-t illeti, az elsőből ezen a napon "utolsó" lesz, mert az ő gépe csak este 10 óra utánra várható Brüsszelből. A külföldi sztárok egy része, egészen pontosan Nastase és Jankovic megérkezésük után azonnal Debrecen felé veszik az irányt, míg Navratilova és Henin-Hardenne férjével az egyik előkelő budapesti szálloda vendégszeretetét élvezhetik. Ám nem túl sokáig, mert szombaton kora reggel nekik is el kell indulniuk Debrecenbe.

A világhírű vendégjátékosok és velük együtt a gála magyar szereplői, azaz Temesvári Andrea, Taróczy Balázs, Noszály Sándor és Krocskó József, kivétel nélkül egy-egy szál virággal érkeznek majd Debrecenbe, amellyel tiszteletüket és részvétüket szeretnék majd kifejezni az elhunyt Puskás Ferenc emléke előtt. Ebből a nyolc szál - nyolc felől érkező - virágból formálódik majd egy szép csokor, amelyet a játékosok képviseletében a gála szervezői visznek el a budapesti Bazilikába.

Forrás: EPA
Martina Navratilova

Martina Navratilova elmondta, hogy mindig is tisztelte Puskást, s látott olyan filmet is, amely a magyar futballista briliáns játékát örökítette meg. Büszke arra, hogy egy olyan gála résztevője lehet, amelyet azon túl, hogy a teniszsportot népszerűsíti, az eltávozott klasszis emléke előtte is tiszteleg. Navratilova egyúttal nagyon várja, hogy találkozzon egykori játékostársával, Temesvári Andreával, akivel éppen húsz éve nyerték meg Roland Garros páros versenyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!