Vágólapra másolva!
Ismertté vált a június 16-i, budapesti gála második magyar érdekeltségű, egyúttal második cirkálósúlyú vb-címmérkőzése.

Amint azt már korábban tudni lehetett, a Syma-csarnokban Erdei Zsolt az amerikai George Blades ellen próbálja megvédeni a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú vb-övét, míg az orosz Valerij Brugyov a török felmenőkkel büszkélkedő, német licenccel bokszoló Firat Arslannal találkozik a WBA (Bokszvilágszövetség) interim cirkálósúlyú vb-koronájáért. Az este harmadik világbajnoki címmérkőzését Hidvégi György (13-1-1, 9 KO) vívja, akinek a francia Merick Roberge (18-5, 6) ellen kell negyedszer is megtartania a WBF (Boksz-világalapítvány) cirkálósúlyú koronáját.

A Polish Boxing Promotion két és fél év után ismét itthon bunyózó versenyzője az eddigi négy vb-címmeccséből csak egyet, a legutóbbit, az Ismail Abdoul ellenit bokszolta végig, a másik három csatája legfeljebb hat menetig tartott. Roberge ellen újra esélye van a gyors győzelemre, hiszen a franciát korábban ketten is a tervezett menetszám letelte előtt győzték le. Legutóbb ez a cirkálósúlyban már ismert Kamel Amrane-nak sikerült, ő a hatodik menetben kényszerítette feladásra Hidvégi mostani kihívóját. Roberge a honfitársától elszenvedett vereségét követően egy négymenetes győzelemmel hangolt a magyar bunyós elleni összecsapásra. Amrane legismertebb ellenfele a fightnews.com cirkálósúlyú rangsorának második helyezettje, az orosz Vagyim Tokarjev volt, aki hamarosan az IBF-világbajnok hivatalos kihívója lehet.

A Polish Boxing Promotion már áprilisban értesítette Roberge-t a lehetőségről, aki természetesen rábólintott, és még az sem zavarta, hogy Magyarországra kell utaznia, elvégre igazi világjáró. A francia korábban hazája mellett Oroszországban, Spanyolországban, Dániában és Olaszországban is bokszolt, hazánk lesz a hatodik ország, ahol fellép.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!