Vágólapra másolva!
Lontay Balázs ezüstérmet szerzett férfi kardban a bangkoki Universiadén, miután a döntőben 15-11-re kikapott az orosz Alekszej Jakimenkótól.

Lontay szépen menetelt a nap során, az elődöntőben az orosz Venjamin Resetnyikovot búcsúztatta 15-12-vel, majd a fináléban az a Jakimenko következett, aki a negyeddöntőben Nagy Pált ejtette ki. A csapatban világ- és Európa-bajnok orosz vívó a fináléban biztosan nyert.

Szintén a kardozóknál Decsi Tamás - Nagy Pálhoz hasonlóan - a negyeddöntőben kapott ki, éppen Lontaytól. Nagy Zsolt a 32 között vérzett el. A viadal honlapja szerint a női tőrözők mezőnyében Berta Adrienn a 16, Varga Gabriella és Gémesi Tekla a 32 között búcsúzott.

A cselgáncsozó Farkas Bálint a 100 kg-os súlycsoportban hetedik lett, miután a nyolcaddöntős vereségét követően a vigaszágon két sikeres csata után kikapott.

A légpisztolyos Pál Balázs a 21., Németh János pedig a 31. lett a 10 méteres számban. A kisöbű szabadpuskában a Veres Ádám, Herczegh Szabolcs, Somogyi Péter összeállítású magyar csapat a 12. helyen zárt.

Az úszó Takács Krisztián 50 m pillangón 24.89 mp-cel ugyan megnyerte selejtezős futamát, ám nem jutott a 16 közé, ehhez nyolc századdal gyorsabban kellett volna teljesíteni a távot.

Papp Krisztina a női 5000 méteres síkfutás döntőjében nem ért célba. A Tatár Borisz, Antunovic Dunja vegyespáros utóbbi betegsége miatt nem tudott kiállni, és ezért kiesett.

A magyar küldöttség a párbajtőröző Rédli András és sportlövő Pál Balázs révén eddig két aranyérmet, valamint három ezüstöt (Hidvégi Vid lólengés, Hetrovics Marcell gyűrű, Lontay Balázs kard) szerzett az egyetemisták és főiskolások világjátékán.

Mindent egy helyen az Eb-ről