A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Varga Miklós és Bacskai Balázs is bejutott a negyeddöntőbe a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. Szalai Gergely kiesett.

Magabiztos bokszolással felülmúlta szlovák ellenfelét, így bejutott a negyeddöntőbe Varga Miklós a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. A 60 kg-os súlycsoport magyarja meggyőzően bokszolt, ennek nyomán Rudolf Dydy a második menet után feladta a mérkőzést.

A hazai szövetségtől származó információ szerint az első menetben nem nyomtak pontot a bírók, a másodikban azonban Varga felülkerekedett az utóbbi években legalább három súlycsoporttal feljebb "kúszó", magyarul kiválóan beszélő Dydyn. Egy ízben rendesen gyomron is vágta, ennek ellenére mindenkit meglepett, hogy a második menet utáni szünetben a szlovák bunyós lehúzta a kesztyűit, ezzel jelezvén, hogy feladja a küzdelmet.

"Amikor gyomron vágtam, hallottam, hogy jókorát nyekken, biztosan nem esett neki jól. Másra nem tudok gyanakodni, csak arra, hogy emiatt nem jött ki a harmadik menetre" - mondta a hajdúsámsoni olimpikon, aki a negyeddöntőben - immár éremért - a grúz Koba Fakadzéval csap össze.

Ugyancsak továbbjutott Bacskai Balázs, a magyar szövetségtől származó információ szerint a Vasas junior világbajnoka hatalmasat küzdött, 1-7-ről fordította a maga javára a Krzysztof Chudecki elleni mérkőzést.

A lengyel öklözővel három hete is találkozott Bacskai, akkor kikapott tőle. Azóta viszont alaposan felkészült belőle a 21 éves magyar fiú, jóllehet az első két menetben ebből vajmi keveset lehetett látni. A lengyel ugyanis 7-1-re elhúzott - jogosan -, s ekkor nem sok esély látszott a fordításra.

A harmadik menetben aztán akkorát hajtott Bacskai, hogy a lengyel nem bírta a tempót, folyton fogott, s ezért a mérkőzésvezető kétszer meg is intette, továbbá Bacskai ütései is rendre betaláltak. A negyedik menetet már 8-7-es vezetésről kezdte a magyar öklöző, s a befejezésig növelni is tudta előnyét, igaz, a végén már nehéz lett volna megállapítani, hogy ő vagy a lengyel volt-e fáradtabb.

"Miután elkezdett bokszolni, Bacskai tulajdonképpen simán győzött" - értékelt Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Chudecki rendkívül szabálytalanul bokszol, sokat fog, már három hete is, amikor kikaptam tőle, le lehetett volna léptetni. Egy-hét után találtam magamra, akkor már nem bírta az általam diktált tempót a lengyel - igaz, én is csak nehezen" - mondta a boldog győztes.

A két szombati magyar nyertes, Varga Miklós és Bacskai egyformán kedden bokszol az éremért, Bacskainak a bosnyák Velibor Vidics lesz az ellenfele.

Eredmények, 69 kg, nyolcaddöntő:
Bacskai Balázs - Krzysztof Chudecki (lengyel) p. gy. 11-8

60 kg, nyolcaddöntő:
Varga Miklós - Rudolf Dydy (szlovák) Dydy a második menet után feladta

51 kg, nyolcaddöntő:
Alexander Riscan (moldovai) - Szalai Gergely p.gy. 10-4

Vasárnap 57 kg-ban Mihály János a horvát Mirsa Ahmati, plusz 91 kg-ban pedig Bernáth István az izraeli Juszef Elgan ellen lép szorítóba a nyolcaddöntőben. Előbbi a délutáni, utóbbi az esti programban szerepel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!