Vágólapra másolva!
Kovács Katalin a világbajnok jogán, Janics Natasa pedig a rangsoroló megnyerésével kvalifikálta magát a jövő hétvégéi szegedi MOL kajak-kenu Világkupára. Régóta nem volt arra példa, hogy éles versenyt vívjon egymással K-1 500 méteren a két olimpiai bajnoknő.

"Örülök, hogy Janics Natasa komolyan versenyzett a rangsorolón és a 200 mellett most már az 500 méteres egyesre is készül. Nagy összecsapás, igazi presztízsharc várható Kovács Katalin és Natasa között Szegeden." - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

Ez azt is jelenti, hogy kettejük párosa ezúttal sem áll össze 500 méteren, ebben a számban a tavaly világbajnoki címet szerző Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó képviselheti a magyar színeket, valamint a rangsorolón jogot szerző Vad Ninetta, Hegyi Zomilla összetételű páros.

Női négyesben egyértelmű védettséget élvez a világbajnok egység, vagyis Kozák, Kovács, Janics, Benedek ismét megvívhatja külön csatáját a német női K-4-el.

A férfi kajakosoknál, annak ellenére, hogy 3. lett a rangsorolón, Kucsera Gábor elindulhat 1000 méteres egyesben. Szolnokon ugyan megverte őt Kammerer Zoltán és Kökény Roland is, de ezen a távon mindketten párost mennek majd a Világkupán.

"Látni kell, hogy Kucsera Gábornak az 1000 méteres egyes idén egyértelműen a legfontosabb száma. A rangsorolón győztes Kammerer Zoltán pedig meg akarja méretni magát Vereckei Ákossal 1000 párosban és Kökény Roland sem az egyesre koncentrál ebben a szezonban" - nyilatkozta Storcz.

A kenusoknál Vajda Attila szereplése 1000 méteren volt a legnagyobb kérdőjel.

"Attila némi csalódást keltett a rangsorolón az 1000 méteres távon, viszont 500-on győzni tudott és 200 méteren is szerzett egy ezüstöt, ezért bizalmat szavaztam neki ezren, így Sarudi Pál mellett elindulhat ezen a távon is. Azt kértem tőle, hogy a Világkupára készüljön fel rendesen az 1000 méterre, ezért 200-on ő nem fog elindulni" - magyarázta a kapitány.

C-1 200 méteren a rangsorolót nyerő Nagy Péter mellett Kovács Gergely indul a Világkupán. Érdekesség, hogy Nagy tavaly maratoni világbajnoki címet szerzett, Kovács pedig 10 éve nem indult el egyesben, ennek ellenére mindkettőjük szolnoki produkciója jó benyomást tett Storcz Botond felnőtt kapitányra.

Mindent egy helyen az Eb-ről