Vágólapra másolva!
Marosi Ádám és Gyenesei Leila jóvoltából a férfiak és a nők mezőnyében is címvédés történt az öttusázók országos bajnokságán, melyet Tatán és Budapesten bonyolítottak le.

A férfiak már szerdán elkezdték a küzdelmeket, akkor a víváson, az úszáson és a lovagláson estek túl, aztán csütörtökön következett számukra a lézeres lövészettel kombinált futás.

A tavaly világbajnok Marosi végig kontrollálta a versenyt, magabiztosan győzött. Mivel az ob nyílt volt, olaszok, egyiptomiak, britek, litvánok és oroszok is elindultak, s az abszolút sorrendben Marosi mögött két olasz öttusázó, Pierpaulo Petroni és Federico Giancamilli végzett. A hazai sorrendben Kasza Róbert lett a második, Tibolya Péter pedig a harmadik.

A nők bajnokságát egy napon, csütörtökön rendezték, az egyes számok a szokásostól eltérő sorrendben zajlottak. Tatán volt a vívás, az úszás és a kombinált szám, s ezek lezárultával utazott a mezőny Budapestre, a lovaglásra. Gyenesei Marosihoz hasonlóan jelentős előnnyel végzett az élen. A magyar bajnoki sorrendben Pataki Viktória és Cseh Krisztina követte őt, a nemzetköziben pedig a brit Samantha Murray és Pataki.

eredmények, férfiak, egyéni (32 induló):
1. Marosi Ádám (BHSE) 5844 pont
2. Kasza Róbert (KSI) 5644
3. Tibolya Péter (UTE) 5588

csapat:
1. Alba Volán A (Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence) 16.172 pont
2. KSI (Kasza Róbert, Medveczky Bálint, Dorozsmai Viktor) 15.572
3. UTE (Tibolya Péter, Prill Péter, Németh Róbert) 15.536

nők, egyéni (21):
1. Gyenesei Leila (Alba Volán/Kaposvári Építők) 5264 pont
2. Pataki Viktória (KSI) 5144
3. Cseh Krisztina (BHSE) 5096

csapat:
1. BHSE (Cseh Krisztina, Tóth Adrienn, Filótás Edina) 14.548 pont
2. Alba Volán (Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Schlett Emese) 13.048
3. KSI (Pataki Viktória, Földházi Anita, Mészáros Brigitta) 12.664

Mindent egy helyen az Eb-ről