Vágólapra másolva!
Szoros, több leütéssel tarkított mérkőzésen, megosztott pontozással győzött az amerikai Showtime tv-csatorna által életre hívott harmatsúlyú szupertorna egyik elődöntőjében Abner Mares.

Az amatőrként Bedák Zsolttal is megmérkőző mexikói bunyós szombaton éjszaka Tacomában a korábbi lég- és nagylégsúlyú világbajnok örmény-ausztrál Vic Darchinyannal csapott össze. A látványos küzdelmet hozó találkozón Mares már az első menetben felrepedt egy vétlen fejelést miatt, majd a második körben padlóra is került egy kemény Darchinyan-balost követően.

A harmadik menetben Mares gondjai megsokasodtak, és az erősen vérző mexikóitól negyedik menetben mélyütésért még pontot is levont Robert Howard mérkőzésvezető. Ekkor úgy tűnt, hogy a Dühöngő Bika becenevű Darchinyan behúzhatja a győzelmi strigulát, de Mares összekapta magát, és a hetedik menetben már ő küldte padlóra harmincnégy éves riválisát, majd az összecsapás második felében komoly energiákat mozgósítva megfordította a meccset. A véres, tizenkét menetes találkozó után a döntnökök 111-115, 114-112, 115-111 arányban megosztva a huszonöt éves Marest látták jobbnak, aki amellett, hogy bejutott a négyes torna döntőjébe, begyűjtötte a WBC Silver és az IBO harmatsúlyú bajnoki címét is.

Profiboksz.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!