Vágólapra másolva!
Babos Tímea és Marosi Katalin nagy csatában - döntő rövidítésben - kikapott az első helyen kiemelt Anabel Medina Garrigues, Alicja Rosolska kettőstől szerdán a Római Teniszakadémián zajló, 220 ezer dollár összdíjazású Poli-Farbe Budapest Grand Prix salakpályás nőitenisz-torna párosversenyének első fordulójában.

Az első szettet szép játékkal nyerték meg Babosék, ám a másodikban kiestek a ritmusból és egyenlített a spanyol, lengyel duó. Az úgynevezett döntő rövidítésben egészen 5-5-ig fej fej mellett haladt a két páros, ám ezt követően Medináék Garriguesék elhúztak, és a magyar kettős már nem tudta ledolgozni a hátrányt.

Egyesben a harmadik helyen kiemelt cseh Klara Zakopalova megszenvedett, két játszmában, több mint két óra alatt verte a szerb Aleksandra Krunicot, a hetedik helyen rangsorolt román Irina-Camelia Begu pedig szintén két szettben győzött a horvát Ajla Tomljanovic ellen. Utóbbi a nyitó körben Lukács Vandát búcsúztatta.

eredmények, páros 1. forduló:
Medina Garrigues, Rosolska (spanyol, román, 1.) - Babos Tímea, Marosi Katalin 4:6, 6:1, 10-8 - döntő rövidítés

egyes, nyolcaddöntő:
Zakopalova (cseh, 3.) - Krunic (szerb) 7:5, 7:5
Medina Garrigues (spanyol, 5.) - Curenko (ukrán) 6:2, 7:5
Begu (román, 7.) - Tomljanovic (horvát) 6:4, 6:4
K. Bondarenko (ukrán) - Savcsuk (ukrán) 6:3, 6:2
Kucova (szlovák) - A. Bondarenko (ukrán) 6:3, 6:1

Párosban nincs több magyar játékos, egyesben Babos Tímea csütörtökön az első helyen rangsorolt olasz Roberta Vincivel mérkőzik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!