Vágólapra másolva!
Legalábbis Kapás Boglárka edzője, Virth Balázs szerint a 23 éves úszónő három számban, 400, 800 és 1500 gyorson is a világ legjobbjának választott Hosszú Katinka előtt jár, miután ezen a három távon megelőzte őt Marseille-ben. Kapás szerint annak lett volna hírértéke, ha Hosszú megveri őt a két hosszabb távon.

"Nem az a nagy szó, hogy Boginak háromszor sikerült megvernie Katinkát, hiszen

– kezdte Virth Balázs a Borsnak, de azért megjegyezte, hogy Hosszú 17 számban indult. – Inkább az időeredmény adhat bizakodásra okot. Egy amerikai edzőtáborból érkeztünk a versenyre. Még az alapozó munka zajlik, ahhoz képest úszott kifejezetten jó időket Bogi."

Kapás (középen) a marseille-i dobogón, balra mellette Hosszú Forrás: Facebook/Kapás Boglárka

"Képzelje mi történik, ha megver engem nyolcszáz és ezerötszáz gyorson!

Annak lett volna hírértéke!

- kezdte a Nemzeti Sportnak az olimpiai bronzérmes Kapás. - Köztünk nem szül viszályt egy ilyen versengés, eddig is így volt, ezután sem lesz másként. Remélem mások is látják, amit mi tudunk. A két hosszabb számban itthon én vagyok a ranglistaelső, számomra alapvetés, hogy ezen a két távon mindig hozom a maximumot, vagyis, hogy a magyarok közül én legyek a legjobb.

Marseille-ben nekem jött ki jobban a lépés, ráadásul jó időt is úsztam és ez mindhárom távra igaz. Azért is jó Katkával versenyezni, mert nemhogy a maximumot hozza ki az emberből, hanem talán többet is. Ilyenkor mindig legalább száztíz százalékon teljesítek."

Marseille News Today 400 free 4.06.14 1st

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés,

Virth Balázs is megerősítette azt, hogy azért Hosszúnak is volt abban szerepe, hogy válogatott társa ennyire remekelt. "Pluszmotivációt adott Boginak az, hogy Hosszúval versenyezhet.

Olyan csatára késztették egymást, aminek segítségével sikerült ilyen remek időket úszni.

Teljesen más szisztéma alapján készül az Iron Lady, mint mi. Shane-nel folyamatosan úton vannak, igaz, mi is próbálunk minél több versenyre eljutni."

Kapás Boglárka és Virth Balázs az egyik marseille-i éremmel a francia városban Forrás: Facebook/Kapás Boglárka

Kapás a 400, 800 és 1500 méter világcsúcstartójával, Katie Ledeckyvel vívhat majd nagy csatát a budapesti világbajnokságon.

"Az amerikai lány annyival előttünk jár, hogy jelenleg azon vagyunk, hogy közelebb kerüljünk hozzá. Korai lenne arról beszélni, hogy a vébén befoghatja Bogi, előbb a tetemes különbséget kell csökkentenünk.

Bogi marseille-i sikerei bizakodásra adnak okot, ám helyén kell kezelni a sikert" – mondta Virth.

Beautiful Marseille

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés,

Az edző hozzátette: a vébén egyéni csúcsokat szeretne úszni Kapás, és remélik, sikerül a riói bronzot egy fényesebb éremre cserélni.

Mindent egy helyen az Eb-ről