A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Két héttel a rájátszások előtt egyre jobban elhúznak az élcsapatok az amerikai League of Legends bajnokságban, innen már nehéz lesz bárkinek is beverekednie magát a legjobb hat csapat közé. Európában sokkal szorosabb a helyzet, hiszen a playoffot érő hatodik helyen hármas holtverseny alakult ki, de az utolsó két helyezett is csak egy győzelemre van a rájátszástól. Következzen az NA és az EU LCS 7. hetének az összefoglalója.

A Schalke 04 sokak meglepetésére nem volt képes javulni a Split során és a mostani nyeretlen hétvége után az EU LCS utolsó helyén találták magukat, miközben a bajnokságot pocsékul kezdő Unicorns of Love már rájátszást érő helyről várhatja a folytatást.

A Spring Split elején sokak által esélyesnek tartott Schalke 04 hiába épített erősnek tűnö keretet - Vizicsacsival az élen - egyenlőre mégsem sikerült a játékosoknak megtalálniuk a közös hangot és kezdenek kifutni az időből.

Forrás: Riot Games

Az EU LCS idén kifejezetten gyengének tűnik a koreai és az amerikai porondhoz képest és a sokáig kitűnően játszó Vitality is megkezdte a zuhanást. A klasszikus kettes áll az élen, a Fnatic és a G2 Esports, valószínűleg a döntőt is ők fogják majd játszani, de az tisztán látszik, hogy sokat kell még fejlődniük a világbajnokságig.

Elmondható, hogy ugyan hét fordulóba telt, de az erőviszonyok helyreálltak az európai ligában.

Persze kevesen számítottak arra, hogy a Schalke és az H2K Gaming lesz a sereghajtó, de az elmúlt hetek teljesítményei alapján tényleg ott a helyük. Kiemelkedő viszont a Splyce és Unicorn of Love teljesítménye, akik folyamatos javulással most már jó helyzetben várják az utolsó két hetet.

Team SoloMid Forrás: Riot Games

Az NA LCS-ben vegyes eredmények születtek és úgy tűnik, kezd kirajzolódni a végleges playoff mezőny. A Counter Logic Gaming hiába zárta a hétvégét tökéletes mutatóval, méghozzá úgy, hogy két nagyon erős csapatot - a Cloud 9-t és a Team Liquidet - győzött le, még így is két meccses hátrányban van a TSM-el szemben.

Szintén hibátlan hétvégét zárt a Clutch Gaming és ezzel bebetonozták magukat a Spring Split rájátszásában. A héten nem voltak kifejezett rangadók az amerikai porondon, de a jövő héten három remek mérkőzést is láthatnak a nézők és ebből kettőt a TSM fog játszani, ez pedig némi optimizmusra adhat okot a Counter Logic háza táján.

Az Echo Fox csapata Forrás: Riot Games

Kezdésnek a Team Liquid lesz az ellenfél majd következik a klasszikus riválisok ütközete a Cloud 9 ellen.

A CLG könnyű mérkőzésel kezdi meg a hetet, hiszen a FlyQuest (4-10) lesz az ellenfél. Utánuk viszont az éllovas Echo Fox (11-3) ellen kell nyerniük, hogy életben tartsák a playoff reményeket. Ha a TSM elveszíteni mindkét mérkőzését és a CLG megnyerné mindkettőt, akkor a két csapat holtversenyben állna a hatodik helyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!