Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás várhatóan a párizsi vb-n viselt zoknijában lép küzdőtérre a birkózó-világbajnokságon. A 77 kilogrammban induló versenyző tavaly ezüstérmesként zárt a francia fővárosban. Közben a szervező bizottság munkacsoportjai minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságára készülnak, és az is kiderült, hogy még mindig lehet jelentkezni önkéntesnek.

Lőrincz Tamásnak a „versenyzoknija" is segíthet az idei világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó még utánpótláskorú versenyzőként döntötte el, hogy ilyen kabalája lesz.

Lőrincz Tamás nem kabalás, de a zoknit megtartotta Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Istenigazából nem is nevezném kabalának. Ez így kialakult. Természetesen időről időre elbúcsúztatok egy-egy pár versenyzoknit. A jelenleg regnálótól a tavalyi világbajnokság után akartam megválni, de nem sikerült, sőt azóta volt egy Eb is – mesélte Lőrincz Tamás, aki hozzátette: mindig van egy aktuális pár zokni, amit csak nagy versenyeken visel. – Igaz, a mostaninak a talprésze elég viseltes, és a sok mosás sem tett túl jót neki. Egyébként nem tartom magam egy 'kabalás' birkózónak, egyedül a zokni az, ami megmaradt."

Az október 20-án kezdődő birkózó világbajnokság a sportág történetének legnagyobb vb-je lesz. Az eddigi nevezések alapján több, mint 900 versenyző érkezik 101 országból. Az eseménynek közel 300 önkéntessel vág neki a szervező bizottság. Dr. Perényi Szilvia, a birkózó-világbajnokság önkéntes programjának vezetője elmondta, hogy még mindig lehet jelentkezni. „A világbajnokság hivatalos honlapján az önkéntes menüben bárki jelezheti önkéntesi szándékát. Október elején egyébként külön képzésben részesülnek az önkéntesek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!