Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Élő:

A CAS-nál fellebbez doppingeltiltása ellen Mo Farah volt edzője

Alberto Salazar
Cuban-American coach Alberto Salazar (R) attends a practice session with Britain's Mo Farah (L) ahead of the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 21, 2015. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megerősítette, hogy Alberto Salazar, Mo Farah olimpiai és világbajnok hosszútávfutó korábbi edzője fellebbezett a doppingszabályok elleni vétség miatt kiszabott négyéves eltiltása ellen.

A svájci székhelyű szervezet hétfői bejelentése szerint az egykori edző fellebbezésében tagadja a bűnösségét. Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) október elején közölte, hogy a 61 éves tréner - Jeffrey Brown endokrinológussal szövetkezve - az úgynevezett Nike Oregon Projekt keretében doppingolásra vette rá tanítványait. A gyanú szerint a kubai születésű Salazar, valamint Brown vényköteles gyógyszert adagoltak intravénásan versenyzőknek az engedélyezettnél nagyobb dózisban, hogy fokozzák a teljesítményüket.

Travis Tygart, az USADA vezetője szerint 5800 oldalas vizsgálati anyagban mintegy 30 tanúvallomás áll a rendelkezésükre. A tréner tagadta a vádakat, melyek között tesztoszteronnal való kereskedés is szerepel, és csak annyit ismert el, hogy L-karnitint adott versenyzőinek, ám jelezte, hogy ez teljesen legális kiegészítő, és az előírásoknak megfelelően alkalmazták. Salazar reakciójában már akkor azt írta, fellebbezni fog az ítélet ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről