A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel zajlanak az augusztus 29-én rajtoló, ötnapos 41. Tour de Hongrie előkészületei, a várakozások szerint a nemzeti körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnyét láthatjuk majd Magyarországon. Ugyanakkor az egész világot érintő koronavírus-járvány miatt a Tour de Hongrie szervezői minden eshetőségre felkészülnek.

„Normális körülmények között zajló versenyt tervezünk, de fel kell készülnünk olyan eshetőségre is, hogy korlátozó intézkedések közepette kell dolgoznunk – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. – A szervezők alapvetően két területre osztják a járvány miatt esetleg szükségessé váló biztonsági intézkedéseket, egyrészt a versenyzőket, kísérőket, szervezőket és a médiát érintő intézkedésekre, illetve a nézőkre vonatkozó eseti szabályokra."

Nagy erőkkel zajlanak az augusztus 29-én rajtoló, ötnapos 41. Tour de Hongrie előkészületei Forrás: Tour de Hongrie

A főszervező leszögezte: tekintettel a Magyar Körversenyt övező kiemelkedő nemzetközi érdeklődésre, a szervezők elsősorban a média kiszolgálására, az élő televíziós közvetítés minél magasabb szinten történő gyártására koncentrálnak. A Tour de Hongrie azon kevés sportesemény közé tartozik, amelyet úgy láthatnak a nézők az egyes helyszíneken, hogy mindeközben ez semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár. Az egyes, kiemelt szurkolói figyelemre számot tartó helyszínek, mint például a rajt és célterületek, egyes szurkolói pontok szükséges esetben elzárhatóak a nézők elől. A versenyt kísérő orvosi, mentős stáb mellett külön hangsúlyt kapnak a járványügyi intézkedések.

A szervezők csökkentik a lehetőséget a csapatok közvetlen találkozására – a versenyt kivéve természetesen. A csapatokat (a sportolókat és kísérőiket) és az egyes szervezői csoportokat is úgynevezett „buborékban" fogják végig kísérni a Magyarországi tartózkodásuk során. A szervezők előzetes tervei alapján, járványügyi szempontból, a fenti szabályokat betartva, a Tour de Hongrie mezőnye és a verseny környezete lesz a legbiztonságosabb terület Európában augusztus 29. és szeptember 2. között.

A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 180 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!