A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Különös jelentőséggel bír ebben a csonka szezonban a kajak-kenusok számára az országos bajnokság. Az aranyérem mellett indulási jogot is lehet szerezni a szeptemberi hazai rendezésű világkupára is.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség oldalán található beharangozóból kiderül, hogy bizonyos egységeknek még az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcskérdés a jó szereplés Szolnokon augusztus 24. és 26. között zajló viadalon.

C-2 1000 méteren a fiatal Adolf Balázs, Fejes Dániel páros úgy készülhet, hogy ha nyernek, akkor további válogató nélkül szerepelhetnek a szeptemberi világkupán, sőt a jövő májusi szintén szegedi olimpiai pótkvalifikációs versenyen is. Ha pedig ott kvótát szereznek, akkor egy lépésre lesznek Tokiótól.

Csipes Tamara félelmetes dologra készül a szolnoki ob-n Forrás: kajakkenusport.hu

A szeptemberi világkupa lesz az egyetlen idei nemzetközi verseny gyorsasági kajak-kenuban, erre az eseményre a tavalyi szegedi világbajnokság, a 2020-as edzésversenyek, és a jövő heti magyar bajnokságon elért eredmények alapján hirdet csapatot Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szabályainak megfelelően ráadásul a világkupán minden versenyszámban országonként két egység állhat rajthoz, így a csapatba kerülés szempontjából a magyar bajnokságon szerzett ezüstérmeknek is lehet/van jelentősége.

A legnagyobb verseny férfi K2 200 méteren várható, ahol a Noé Zsombor, Dombvári Bence, a Kammerer Zoltán, Varga Ádám, és a Koleszár Mátyás, Erdőssy Csaba duó vívhat ádáz csatát a győzelemért.

Vajda Attila visszatér a mezőnybe Forrás: kajakkenusport.hu

A legnagyobb visszatérő a már edzőként is tevékenykedő Vajda Attila lesz. Az olimpiai bajnok kenus nem elégszik meg annyival, hogy a mixben rajthoz áll Bónyai Reginával. Az olimpiai bajnok C-2 1000 méteren a 17 éves Papp László párjaként fog versenyezni, és C-1 1000 méteren is megméreti magát.

Az országos bajnokság számhalmozója Csipes Tamara lesz, aki a lehetséges összes számban ott lesz, ahol női kajakos ott lehet, és mind a 11 számnak éremeséllyel vághat neki.

Az eseményről az Origo Sport a helyszínről tudósít majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!