A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közel az ötvenhez is négy számban indul a vb-n a legendás gyorskorcsolyázó

Horizontal
Germany's Claudia Pechstein competes during the women's 5000m race of the ISU World Speed Skating Single Distances Championships on February 9, 2019 in Inzell, southern Germany. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Napokkal 49. születésnapja előtt négy számban is rajthoz áll a jövő hét csütörtökön kezdődő távonkénti gyorskorcsolya-világbajnokságon Claudia Pechstein, a németek ötszörös olimpiai bajnok versenyzője.

A kilencfős német csapatból a születésnapját február 22-én ünneplő legendás sportoló az egyetlen, aki négy számban is megméreti magát. Pechstein a kedvenc egyéni számaiban, azaz 3000 és 5000 méteren, valamint a tömegrajtos viadalon és az üldözéses csapatversenyben áll rajthoz áll, éremszerzésben ugyanakkor nem reménykedik.

Claudia Pechstein elnyűhetetlen Forrás: AFP/Christof Stache

A legendás német sportoló az 1994-es lillehammeri téli olimpián az 5000 méteres versenyben nyerte első ötkarikás aranyérmét, amit négy évvel később Naganóban, majd újabb négy év elteltével Salt Lake Cityben is megvédett, ahol a 3000 méteres versenyt is megnyerte. Ötödik olimpiai aranyát a 2006-os torinói játékokon nyerte az üldözéses csapatversenyben.

Pechsteinnek az öt arany mellett van még két-két ezüst- és bronzérme az olimpiákról, valamint 46 vb-érme (6 arany, 21 ezüst és 14 bronz) is..

A távonkénti gyorskorcsolya-vb jövő csütörtöktől vasárnapig tart a hollandiai Heerenveenben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!