Milák Kristóf barátja sajnálná, ha edzőt váltana az olimpiai bajnok

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.31., úszás, Milák Kristóf, döntő, 100m, 100 méter
Tokió, 2021. július 31. A második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az olimpiai arany- és ezüstérmes Milák edzője, Selmeci Attila korábban elmondta, hogy tanítványa az olimpia előtt komoly motivációs gondokkal küszködött, és arról is beszélt, hogy a jövőben nem biztos, hogy folytatják a közös munkát. Az úszó valószínűleg szeptemberben dönt a hogyan továbbról. A barátja, a szintén úszó Márton Richárd úgy gondolja, hogy a döntés csakis Milák Kristfón múlik.

Selmeci elmondta, Milák már a 2019-es világcsúcsa után is edzőt akart váltani. Akkor ez mellbe vágta, de igazából jellemző dolog, hogy a versenyzők pár év után váltanak.

Továbbra sem dőlt még el Milák Kristóf jövője Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

A sikeres munkakapcsolat megmentéséért dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is próbált tenni, aki kijelentette, hogy a "Selmeci-Milák együttműködésnek folytatódnia kell. Ha netán mégis szakítanak, a 200 méteres pillangón jelenleg a világ előtt óriási fölényt élvező Kristóf előnye fokozatosan elolvad, és a 2024-es párizsi olimpiára személyében esetleg elveszítünk egy klasszist."

Most Milák Kristóf barátja és edzőpartnere, Márton Richárd mondta el a Borsnak, hogy a döntés egyedül Milák Kristófon múlik.

„Kristóf a pihenőidejét tölti, így ezzel kapcsolatban nincs friss hírem.

Mindenesetre fájlalnám, ha nem dolgoznának, dolgoznánk együtt" – mondta a budafokiak ifjúsági világbajnok úszója.

Gyurinovics Fanni (b), Márton Richárd (j2), Kovács Benedek (b2) és Halmai Petra (j) a 4x100 méteres mix vegyesváltó előfutamában a tokiói olimpián Forrás: MTI/Illyés Tibor

„A közös folytatás csak egyvalakin múlik, az pedig Milák Kristóf. Attila bácsi irányításával ideálisan készültünk Tokióra, Biczó Bencével mindent elkövettünk azért, hogy Kristóf csúcsformába kerüljön.

– tette hozzá Márton Richárd, aki szintén versenyzett a tokiói olimpián.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!