A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szilikonos női babákat és melleket gyártó cég támogatja a Nemzetközi Sakkszövetséget

Breast prothesis for transvestites and transsexuals women men transvestites transsexuality Horizontal SEXUALITY HOMOSEXUALITY SQUARE FORMAT
A pair of breast prothesises made of silicon are presented in a specilised shop in Schwaig, near Nuremberg, Germany, 17 February 2016. The shop is focusing on transvestites and transsexual customers and clients offering various breast prothesises, wigs and high heels Photo: Daniel Karmann/dpa (Photo by DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A női mellek esztétikájával és rekonstrukciójával foglalkozó, szilikonos nőket és melleket gyártó cég lett a Nemzetközi Sakkszövetség új főtámogatója. A sakkozók kiborultak.

A meglepő hírt a FIDE két nappal ezelőtt sajtóközleményben jelentette be.

A novég sakkvilágbajnok, Magnus Carlsen edzője, Peter Heine Nielsen nem hagyta szó nélkül a történteket.

Az, hogy a nők sakkoznak, azt szimbolizálja számomra, hogy a nemek közötti egyenlőség jelenik meg, hogy ezek az értelmes nők segítenek lebontani az akadályokat egy, a férfiak által uralt sportágban. Szomorú, hogy a női sakkversenyeket ezek után olyan cég támogatja, amelynek tevékenysége teljesen ellentétes ezzel a szellemiséggel.

A FIDE természetesen nem ért egyet mindezzel. "Hisszük, hogy az együttműködés megerősíti és fejleszti a női sakkot" - írta a FIDE vezérigazgatója, Dana Reizniece-Ozola. A vezérigazgató azt is hangsúlyozta, hogy a vállalat fontos munkát végez, hogy segítsen azoknak a nőknek, akik emlőrák miatt kényszerültek a mellük eltávolítására.

David Llada, a FIDE kommunikációs munkatársa szerint számítottak arra, hogy a bejelentés néhány embert megdöbbent majd.

Sheila Barth Stanford Norvégia egyik legjobb sakkozója, és idén első nőként a Norvég Sakkszövetség tiszteletbeli tagja lett. Ő a következőket mondta:

Heidi Røneid, a norvég közszolgálati tévé (NRK) sakk-kommentátora és szakértője szerint ez a döntés sok kérdést felvet. "Minden támogató és szponzoráló cég vár valamit a pénzéért cserébe.

A mellrák nagyon fontos kérdés. Tudjuk, hogy sokan sokáig várnak a melleik helyreállítására, így valójában fontos a cég rekonstrukciós munkája. Tehát, ha a megállapodás ennek előmozdítását célozza, az jó dolog lehet.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!