Milák Kristóf fontos döntést hozott a jövőjével kapcsolatban

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.31., úszás, Milák Kristóf, döntő, 100m, 100 méter
Tokió, 2021. július 31. A második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf kedden a 2024-es, párizsi olimpiáig meghosszabbította szerződését a Budapesti Honvéddal.

"Amikor három esztendővel ezelőtt csatlakoztam a Budapesti Honvédhoz, megvolt bennem és a klub részéről is a teljes bizalom, az elmúlt évek alatt remek kapcsolat alakult ki, tényleg nagyon jól éreztem és érzem magam az egyesületnél.

Köszönöm az egyesület támogatását, amelyet mindenképpen szeretnék meghálálni még egy pár éves aláírással" - mondta Tokió legeredményesebb magyar férfiversenyzője, a 21 éves Milák.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke kiemelte, amikor az első szerződést aláírták, megelőlegezett bizalommal fordultak Milák felé, mert hitték, hogy az úszósport kiválósága lesz és ezt a reményt egy jó feltételrendszerű, három évre szóló szerződéssel fejezték ki felé.

Milák Kristóf a párizsi olimpiáig a BHSE-nél marad Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

"Élt a lehetőséggel, a bizalmunkkal és sportszakmai szempontból jócskán túlteljesítette azt, amire előzetesen gondoltunk, a világ egyik legjobb úszója, a magyar sport kiemelkedő egyénisége lett és korának köszönhetően még az is maradhat jó néhány évig. A mostani szerződés az ő részéről bizalom felénk, a klub számára pedig büszkeség és elismerés, hiszen Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnokként, világcsúcstartóként tette le a voksát egyesületünk mellé,

- mondta Gergely István, aki hozzátette, többek között azon dolgoznak, hogy a Dózsa György úti sporttelepen tudjanak otthont adni a mindennapi edzéseinek.

Milák 2018 novemberében érkezett a BHSE-hez, majd a 2019-es, kvangdzsui világbajnokságon világcsúcsot úszva lett aranyérmes 200 méter pillangón. Idén májusban a budapesti Európa-bajnokságon 100 és 200 méter pillangón is aranyérmet szerzett, míg a tokiói nyári olimpián a hosszabb távon arany-, a rövidebben ezüstérmet nyert.

Mindent egy helyen az Eb-ről