A koronavírussal küzdő Milák Kristóf bezárkózott, a telefonját sem veszi fel

swim Oly Horizontal
Milák Kristóf a második érméért úszhat Tokióban
Vágólapra másolva!
Másodszor is koronavírusos lett az olimpiai bajnok úszó. Milák Kristóf karanténba került, szerencsére a betegség most nem viselte meg annyira, mint az egy évvel ezelőtti fertőzés, de a telefonját még a legjobb barátjának sem veszi fel. 

Legjobb barátja, a Budafóka olimpikonja, Márton Richárd Milák Kristóf nélkül szeli a hullámokat a Duna Arénában. A minap rendezett kaposvári rövid pályás országos bajnokságon arra számított, hogy Milákkal együtt verseng, csakhogy az olimpiai bajnok kidőlt a sorból.

"Kristóf bezárkózott, a telefonját még nekem se veszi fel. Sms-ben felajánlottam, viszek kaját neki, leteszem a küszöbére, de nem kérte.

Nekem nagyon hiányzik az edzésekről, remélem, hamar csatlakozhat hozzánk, bár mindketten kihagyjuk a decemberi rövid pályás vb-t."

Milák Kristóf újra megfertőződött a koronavírussal Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Márton Richárd amúgy már nem Selmeci Attilával – Milák korábbi trénerével – készül, hanem a Virth Balázs vezette újpesti csoporthoz csatlakozott, aki jó hírt közölt a Borssal.

"Kristóf szerencsére tünetmentes, negatív tesztet produkált – újságolta a mesteredző. – Persze, még nincs velünk az edzéseken, ugyanis hétfőn át kell esnie a kardiológiai vizsgálaton,

amelynek eredménye után kaphatja vissza a versenyzési engedélyét, ugyanis a pozitív koronavírusteszt a sportolói engedély automatikus felfüggesztésével jár. Ha minden rendben lesz, akkor fokozatosan elkezdheti a munkát."

Mindent egy helyen az Eb-ről