A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csalónak nevezték a világelső dartsbotrányhőst

Gerwyn Price stílusa sokaknak visszataszító
Vágólapra másolva!
A londoni Alexandra Palaceban zajló PDC darts-világbajnokságon elképesztő meccset játszott a világelső, vb-címvédő Gerwyn Price és Kim Huybrechts. A találkozót végül hirtelen halálban a walesi botrányhős nyerte meg, akit a legyőzött ellenfele csalónak nevezett a meccs utáni nyilatkozatában.

A walesi Gerwyn Price vitathatatlanul a darts-világ egyik legérdekesebb játékosa, mert amellett, hogy világklasszis, a rendhagyó stílusával mindig beszédtémát teremt. A kigyúrt walesi játékos szinte minden 180-as köre után úgy üvölt, mint egy komplett őrült, nem mellesleg rengetegszer beleköt az ellenfeleibe, hogy kizökkentse őket a nyugalmi állapotukból.

Ez történt a hétfői Kim Huybrechts elleni meccsen is, ahol a belga darts-játékos felvette a kesztyűt, és asportszerűség keretein belül megpróbálta túlüvölteni Price-t. A walesi játékosnak nem nagyon tetszett, hogy emberére akadt, ezért minden csibészségét bevetett a győzelem érdekében. Olyan is volt, hogy odaállt a dobáshoz készülő Huybrechts mögé, és kis túlzással a nyakába lihegett.

Gerwyn Price stílusa sokaknak visszataszító Forrás: pdc.tv

A belga játékos szólt is a mérkőzést vezető Kevirk Bevinsnek, hogy fegyelmezze a walesit, aki végül hirtelen halálban megnyerte a darts-vb eddigi legjobb meccsét, és bejutott a legjobb 16 közé.

„Price folyton üvöltött. Bár én is ezt csináltam, de ő folyamatosan, amikor elsétált mellettem, amikor dobni akartam. Hogy ez mennyire sportszerű, mindenki döntse el, de szerintem Price egy csaló. Nehéz koncentrálni, amikor ezt csinálja? Igen, nagyon. Nem bánom, ha örül a dobásának, de ne közvetlenül mellettem tegye!" – mondta a meccs után Huybrechts.

A találkozón egyébként a közönség nagy része a belga játékosnak szurkolt, Price-t pedig rendszeresen fütyülték a viselkedése miatt. A világelső ezt követően közösségi oldalán, lányai segítségével egy fotó reagált a sértésekre, és a korábban birkacsodának nevezett szurkolókra utalva a kitett a közös képükre egy birka emojit.

A walesi játékos és a lányai is üzentek a szurkolóknak Forrás: gerwynpriceiceman180/Instagram

A vb-címvédő Price a nyolcaddöntőben a holland Dirk van Duijvenbodéval találkozik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!