A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Bevonult a magyar csapat a pekingi olimpia megnyitóján - képek

2022, Peking, téli olimpia, nyitóünnepség, megnyitó, magyar csapat bevonulása  Oly Horizontal
Hungary's flag bearers Márton Kékesi and Zita Toth lead the delegation during the opening ceremony of the Beijing 2022 Winter Olympic Games, at the National Stadium, known as the Bird's Nest, in Beijing, on February 4, 2022. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Február 4-én a nyitó ceremóniával hivatalosan is kezdetét veszi a pekingi téli olimpiai játékokat, amelyen 14 fős magyar sportolói küldöttség vesz részt.

A magyar delegáció érkezésekor csendült fel Johannes Brahms Magyar táncok című műve, amire Tóth Zita és Kékesi Márton, két alpesi sízőnk érkezett a magyar lobogóval.

A 26 éves Kékesi másodszor szerepelhet olimpián, Phjongcshangban 30. lett műlesiklásban, 42. óriás-műlesiklásban és 53. lesiklásban. A mindössze 19 esztendős Tóth újonc az ötkarikás játékokon, ezúttal mindketten a két technikai számban, azaz műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állnak rajthoz.

Tóth Zita (b) és Kékesi Márton alpesi sízők viszik a nemzeti zászlót a magyar küldöttség élén a XXIV. téli olimpia nyitóünnepségén a pekingi Nemzeti Stadionban Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

A vírusveszély és a versenyzői érdekeltségek miatt döntött úgy a magyar csapat, hogy csak két sportoló vonul fel, ugyanis szombaton többen már versenyeznek is.

Tóth Zita és Kékesi Márton Márton Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink is rajthoz állnak, valamint a snowboardos Kozuback Kamilla is érdekelt lesz majd szombaton.

Tóth Zita és Kékesi Márton alpesi sízők viszik a nemzeti zászlót a magyar küldöttség élén a XXIV. téli olimpia nyitóünnepségén a pekingi Nemzeti Stadionban Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!