Liu Shaoang az elődöntőt keményebbnek érezte, mint a finálét

téli olimpia 2022, 500m, 500, méter, gyorskorcsolya, korcsolya, döntő
Hungary's Shaoang Liu (L) finishes ahead of Russia's Konstantin Ivliev to win the final A of the men's 500m short track speed skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 13, 2022. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Liu Shaoang, Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai aranyérmese a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számának döntője után elárulta, hogy szeretett nagypapája négy éve nem nézte a tévében a férfi váltó döntőjét, amikor először aranyérmes lett, de most reméli, hogy nem így volt.

Az olimpiai bajnok Liu Shaoang nagyon nehezen került ki Pekingbe, hiszen a tervezett elutazás előtt koronavírusos lett, és amikor egy héttel a többiek után megérkezett a kínai fővárosba, kellemetlenül érezte magát, egyedül volt, mert a társai éppen edzésen voltak.

A 23 éves Liu Shaoang megjegyezte, az elődöntőt keményebbnek érezte, mint a finálét, ahol taktikusan kellett mennie, és megőriznie az első helyet, ahonnan rajtolhatott.

Liu Shaoang, Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai aranyérmese Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A kétszeres olimpiai bajnok elmondta, hogy szeretett nagypapája négy éve nem nézte a tévében a férfi váltó döntőjét, amikor először aranyérmes lett, de most reméli, hogy nem így volt.

"Testvérem is nagyon büszke rám, boldogan fogunk hazamenni!" - mondta.

A magyar küldöttség már a harmadik érmét nyerte a kínai fővárosban, ugyanis a vegyesváltó és Liu Shaoang 1000 méteren egyaránt harmadik helyen zárt.

Mindent egy helyen az Eb-ről