A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ez már a célegyenes: pénteken kezdődik a téli olimpia

Beijing Winter Olympics / rehearsal for opening ceremony S SPO sports Olympic POL politics Horizontal WINTER
The rehearsal for the opening ceremony of the Winter Olympics is held at the National Stadium (Bird's Nest) in Beijing, China on January 27, 2022, one week before the starting. The searchlights extend in the night sky, and the Beijing National Stadium is lit up. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Koki Kataoka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken a magyar idő szerint 13 órakor kezdődő megnyitó ünnepséggel hivatalosan is elkezdődik a XXIV. téli olimpia Pekingben, de előtte két sportágban - curlingben és jégkorongban - folytatódnak a küzdelmek, valamint a műkorcsolyázók is bemutatkoznak.

A nyitó ceremónia legnagyobb kérdése természetesen az, hogy ki gyújtja majd meg az olimpiai lángot. A 91 résztvevő ország felvonulásakor két alpesi síző, Kékesi Márton és Tóth Zita viszi majd a magyar zászlót.

Az olimpiai megnyitó helyszíne Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Koki Kataoka

A szokásosnál rövidebbnek ígérkező ünnepség előtt azonban két mérkőzéssel folytatódik a női jégkorongtorna: az orosz csapat a svájcival, a dán pedig a házigazda kínaival találkozik.
Curlingben hét összecsapást rendeznek az eddig több meglepetést hozó vegyespárosok versenyében, miután van már veresége a címvédő Kanadának, a legutóbb ezüstérmes Svájcnak és bronzérmes Norvégiának is.

Peking az első város, mely nyári és téli olimpia házigazdája is Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Chen Yehua

A műkorcsolyázók a csapatversennyel rajtolnak, melynek első napján a férfiak, a párosok és a jégtáncosok adják elő rövidprogramjukat.

A magyarok szombaton, a rövidpályás gyorskorcsolyázók révén mutatkoznak be a kínai fővárosban.
A pekingi téli olimpia február 20-ig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!