A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elhagyhatja Ukrajnát a világbajnok bokszoló

Box Horizontal
This handout picture taken and released by Kiev Mayor press-service on September 28, 2021, shows the mayor and former world heavyweight boxing champion Volodymyr Klitshko (L) and Ukrainian boxer, world heavyweight champion Oleksandr Usyk during their meeting in Kiev. (Photo by Handout / Kiev Mayor press-service / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Kiev Mayor press-service / handout " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az ukránok profi világbajnok ökölvívója, Oleksandr Usyk távozhat Ukrajnából, hogy felkészüljön az Anthony Joshua elleni világbajnoki címmeccsére. Usyk önszántából csatlakozott az ukrán sereghez, miután az oroszok megtámadták Ukrajnát, pedig a jelenlegi szabályok szerint ez nem lett volna kötelező neki fiatal gyermekei miatt.

Az angol Sun szerint az ukrán sportminiszter külön engedélyt adott a sportolónak a távozásra, hogy felkészülhessen az Anthony Joshua elleni visszavágóra. Az ukrán sportoló előző szeptemberben már megmérkőzött a brit szupersztárral, és akkor meglepetésre viszonylag simán nyerni tudott.

A kijevi polgármester, Vladimir Klicsko gratulál Usyknak Forrás: AFP/Handout

Az egyelőre nem derült ki, hogy Usyk valóban elhagyja-e az országot. Honfitársa, a szintén nemzeti hősnek számító Vaszil Lomacsenko például a maradás mellett döntött, le is mondta a George Kambosos elleni júniusi címmeccsét.

Több forrás is úgy nyilatkozott az angoloknak, hogy Usyk kiáll a Joshua elleni visszavágóra. A két súlycsoportban is világbajnok sportoló júniusban állhat kötelek közé. A promóter, Eddie Hearn is arról beszélt, hogy szerinte összejön majd a találkozó, bár Lomacsenko döntése befolyásolhatja Usyk döntését is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!