Visszavonul a hétszeres olimpiai bajnok sportlegenda

Allyson Felix atlétika
Sydney McLaughlin, Allyson Felix, Dalilah Muhammad and Wadeline Jonathas for USA compete and win the Gold medal on Women's 4X400 m relay final during the Olympic Games Tokyo 2020, at Olympic Stadium, on August 07, 2021, in Tokyo, Japan, Photo Stephane Kempinaire / KMSP (Photo by KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP)
Vágólapra másolva!
Az idény végén visszavonul Allyson Felix hétszeres olimpiai bajnok amerikai atléta.

"Idén búcsút intek az élsportnak, ez a szezon már nem a minél jobb időeredményről, hanem az örömről fog szólni" - jelentette be szerdán a 13-szoros világbajnok atléta, aki legközelebb a hónap végén Philadelphiában versenyez majd.

A 36 éves sztár tavaly a tokiói olimpián a 400 méteren nyert bronzzal és a 4x400-as váltóval szerzett arannyal összesen 11 ötkarikás érem büszke tulajdonosa lett. Egyben ő lett minden idők második legtöbb olimpiai éremmel rendelkező atlétája, és csak a finn Paavo Nurmi előzi meg 12 medállal.

A nemzeti rekordot viszont ő tartja, mivel Tokióban a második helyre szorította Carl Lewist, aki 10 ötkarikás érmet - kilenc aranyat, egy ezüstöt - gyűjtött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!