Boris Becker panaszkodik a börtönkosztra

Becker, Boris MOZOG olimpiai bajnok SZEMÉLY szivar szivarfesztivál szivarozik tapsol teniszcsillag teniszező
Havanna, 2013. március 3. Boris Becker egykori német teniszcsillag a 15. Szivarfesztiválon Havannában 2013. március 2-án. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Boris Becker panaszkodik a börtönkosztra, miután első étkezésként marhahúst szolgáltak fel neki. A múlt héten elítélt teniszcsillagot sokkolta a higiénia hiánya, a túlzsúfoltság és a börtön sötétsége.

Boris Becker nehezen alkalmazkodik a rácsok mögötti élethez, mivel meg kell küzdenie az állandó zajjal és az alapvető ételek kis adagjaival.

Az 54 éves bajnok, aki arról ismert, hogy olyan luxuscikkeket élvez, mint a kubai szivar, a finom borok és a filé steak, azután került vissza a földre, hogy első börtönben töltött éjszakáján kukoricás marhahúst kapott enni.

A beszámolók szerint 54 éves sztár nehezen barátkozik meg a börtönben kapott ételek adagjaival, a heti 10 fontos zsebpénzét pedig arra használja, hogy a menzán vásárolt csokoládéval, keksszel és banánnal egészítse ki az étkezést.

Boris Becker ebben a börtönben tölti a büntetését Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Becker állítólag az alvással is küzd a hat négyzetméteres cellájában, de várhatóan a következő hetekben áthelyezik egy kevésbé kemény börtönbe.

Egy forrás azt mondta a The Sunnak, hogy Beckernek az étellel vannak a legnagyobb bajai: "Kemény időszakon megy keresztül, és a legrosszabb dolog az étel. El sem tudja hinni, milyen rossz, és milyen kicsik az adagok. Az egyik első étkezése kukoricás marhahús volt, ami nem volt jó. Hozzá kell majd szoknia. A börtön higiéniai hiányosságai is megdöbbentették, mert annyira túlzsúfolt."

Becker a börtönben két telefonhívást intézhetett, a beszámolók szerint egyet Liliannek, egyet pedig idős édesanyjának.

Boris Becker a 15. Szivarfesztiválon Havannában Forrás: MTI/EPA/EFE/-

A hét elején látták Becker barátnőjét meglátogatni az egykori teniszsztárt. Lilian de Carvalho Monteirót farmerdzsekiben, melegítőnadrágban és sapkában látták kisétálni a hírhedt viktoriánus zárkából, miközben egy ezüstszínű Puma táskát vitt magával.

Állítása szerint Becker jól van, a mentális állapota is rendben van, bár az ételekre neki panaszkodott, azt mondta, undorító a koszt. Valamint azt is elmesélte, hogy egy héten mindössze kétszer zuhanyozhat le.

Boris Beckert április végén ítélte két és fél évnyi börtönre egy angliai bíróság, mert a legendás német teniszező jelentős összegű vagyont titkolt el, és nem fizette be az adókat.

Mindent egy helyen az Eb-ről