Egy egész csapat kiszállt a svájci körversenyről a koronavírus miatt

cycling Horizontal
Stage winner Jumbo-Visma team's Danish rider Jonas Vingegaard (L) and overall race winner Jumbo-Visma team's Slovenian rider Primoz Roglic (R) celebrate at the end of the eighth and last stage of the 74th edition of the Criterium du Dauphine cycling race, 137.5 km between Saint-Alban-Leysse and Plateau de Solaison on June 12, 2022. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Koronavírus miatt kiszállt a svájci országúti kerékpáros körversenyről a teljes Jumbo-Visma, valamint Adam Yates is.

A csütörtöki ötödik szakasz előtt lett pozitív a mintája a két hét múlva rajtoló Tour de France-ra összetett esélyesként készülő brit kerékpárosnak, ugyanakkor ő az egyetlen, aki az Ineos Grenadiersből kénytelen volt hazautazni. A megbetegedés nyomot hagyhat Yates formáján is.

A Jumbo-Vismánál nem nevezték meg, hogy mely bringás vagy stábtag fertőződött meg, ám a versenyzőik egészsége, a mezőny többi tagja és a viadal védelmében - a szervezőkkel egyeztetve - az egész sort visszaléptették. Közleményükben hozzáfűzték, a megbetegedés az összes óvintézkedés betartása ellenére történt, ugyanakkor a Tour de France-keretükre nincs hatással.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint a DSM-ből Cees Bol, Casper Pedersen és Sören Kragh Andersen vizsgálata is pozitív eredménnyel zárult.

Mindent egy helyen az Eb-ről