A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Újabb versenyzők kerültek nehéz helyzetbe a Tour de France-on

cycling TOPSHOTS Horizontal
Jumbo-Visma team's Danish rider Jonas Vingegaard wearing the overall leader's yellow jersey (R) rejoins the pack of riders after he crashed during the 15th stage of the 109th edition of the Tour de France cycling race, 202,5 km between Rodez and Carcassonne in southern France, on July 17, 2022. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A kötelező hétfői ellenőrzésen két újabb kerékpáros koronavírustesztje lett pozitív a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

A nemzetközi szövetség (UCI) tájékoztatásában nem nevezte meg a két versenyzőt, csupán annyit közölt, hogy az "érintettek nincsenek az összetett legjobb húsz" bringása között, és miután teljesen tünetmentesek, elképzelhető, hogy folytathatják a viadalt. Az ezzel kapcsolatos végső döntést kedden délelőtt, a 16. szakaszt megelőzően hozzák meg.

A Touron hétfőn szünnap van.

Arról nem sokkal a rajt előtt született döntés, hogy a pozitív koronavírustesztet produkáló versenyzőknek nem feltétlenül kell feladniuk a küzdelmet, erre a járványügyi szabályok lazítása adott lehetőséget.

Ez eddig két alkalommal segített kerékpárost. A luxemburgi Bob Jungels röviddel a rajt előtt lett pozitív, de végül mégis indulhatott, és később ő nyerte meg a kilencedik szakaszt. A lengyel Rafal Majka pedig - a címvédő szlovén Tadej Pogacar legfontosabb segítője - múlt keddi pozitív tesztje ellenére is folytathatta a versenyt.

Az idei francia körversenyről eddig nyolc indulót zártak ki pozitív koronavírusteszt miatt, vasárnap a dán Magnus Cort és az ausztrál Simon Clarke személyében két olyan kerekest, akik szakaszt is nyertek idén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!