A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rögtön világrekordokkal indult a budapesti fekvenyomó Európa-bajnokság

fekvenymó-Eb
A következő napokban is számíthatunk nagyszerű eredményekre
Vágólapra másolva!
Az ifjúságitól a masters korosztályig, 27 országból érezett ezernél is több résztvevővel kedden kezdetét vette a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokság, melynek idén Budapest Kongresszusi Központ ad otthont. A versenyzők remek eredményekkel kezdtek, rögtön az első napon új világcsúcsok születtek.

Az esemény hivatalos megnyitóját délután 15 órától tartották, amin a sportág képviselői mellett Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

Schmidt Gábor (balról a második) nyitotta meg az Európa-bajnokságot Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Beszédében kiemelte, hogy Magyarországnak mindig megtiszteltetés egy-egy rangos sportesemény rendezése, valamint, hogy az erőemelés tökéletes példája az emberi küzdelemnek és kitartásnak. Ez a fajta sportág szigorú életmódot és rengeteg edzést követel meg a sportolóktól és amikor eljön a verseny napja, néhány másodperc alatt kiderül ki mire képes.

Mire idáig értek az események, addigra már jónéhány versenyszámon túl voltak a Masters kategória legjobbjai, hiszen hiszen már az első napon 160 versenyző léphetett az emelvényre. Délelőtt a női és férfi M4-es kategóriák (70-79 éves korosztály) illetve a férfi M3-as kategóriák (60-69 éves korosztály) különböző súlycsoportjaiban hirdettek eredményt.

A németek csapat tagjai két új világrekordot is felállítottak. Az előbbit 76, utóbbit 84+ kg-ban. Az első aranyérmet Regina Haas szerezte 93 kinyomott kilogrammjával. „Nagyon jól éreztem magam az emelvényen, és örülök, hogy ilyen jól sikerül az első évem a Master 3-ban. Idén még hazai versenyeken fogok elindulni, jövőre pedig jön a világbajnokság Dél-Afrikában. Remélem addig is sikerül a formámat fenntartani" – idézi a Prémium Média & Sport Management Zrt. közleménye Regina Haast.

Remekeltek a német hölgyek az első napon Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Első magyar versenyzőként bemutatkozott az hazai országos bajnok, Pluhár János is. Korosztályában, a 83 kilogrammos súlycsoportban ötödik helyen zárt. Az első nap 16 hazai versenyzője közül többen szerezhetnek aranyérmet. A szövetség elmondása szerint Cserna János, Salamon Erika vagy Lombosi Melinda is az esélyesek közt van.

A sportág hazai népszerűséget mutatja, hogy több ezer igazolt versenyző, és sok kiemelkedő eredménnyel gazdagodtunk az elmúlt években. A Magyar Erőemelő Szövetségnek, valamint a főszervező Prémium Média & Sport Management Zrt.-nek hatalmas érdeme van ebben, és mind az 59 magyar induló büszkén képviselheti az országot.

A következő napokban is számíthatunk nagyszerű eredményekre Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A következő napokban 27 ország több mint 670 indulója áll rajthoz klasszikus fekvenyomásban és a fekvenyomó ruhás szakágban, minden korosztályban. A mezőny színességét mutatja, hogy a legfiatalabb induló 14, a legidősebb majdnem 80 éves. Az Európa-bajnokság augusztus 7-ig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!