A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hasmenése volt Djokovicnak, meccs közben rohant vécére az ausztrál teniszbajnokságon

tennis Horizontal AUSTRALIAN TENNIS OPEN
Serbia's Novak Djokovic looks back as he competes against Spain's Roberto Carballes Baena during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 17, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A kilencszeres győztes Novak Djokovic könnyed sikerrel kezdte kedden az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, ám a spanyol Roberto Carballes Baena elleni mérkőzését egy szokatlan jelenet szakította félbe, ugyanis a szerb világsztárnak sürgős dolga akadt a mosdóban.

Mindössze 25 perccel a mérkőzés kezdete után, a térfélcserénél Djokovic jelezte a bírónak, hogy szeretne elmenni a mosdóba, de a mérkőzésvezető ezt vélhetően nem hallotta, mire a szerb teniszsztár már rohant is a mosdó felé. Az erről készült felvételeken látható, hogy a székbíró egyeztet, és nem adott túl sok időt, de végül Djokovic egy perc után vissza is tért a pályára.

Nem világos, hogy Djokovic gyors mosdószünete hivatalos szünetnek számít-e, az azonban szinte biztos, hogy nem fogják pénzbírsággal sújtani, attól függetlenül, hogy engedély nélkül hagyta el a pályát.

A 35 éves szerb klasszis végül 6:3, 6:4, 6:0 arányban búcsúztatta a spanyol Roberto Carballes Baenát, aki 75. a rangsorban.

Djokovic tavaly címvédőként nem szállhatott harcba tizedik melbourne-i sikeréért, mivel nem rendelkezett a koronavírus elleni oltással, így kiutasították az országból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!