Vágólapra másolva!
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Milák Kristóf múlt héten az állapotára hivatkozva bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Szeptemberig a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Zala György segíti az edzéseit, aki most megszólalt Milákról.

A kaposvári magyar bajnokság után a Honvéd-úszók együtt ünnepelték Telegdy-Kapás Boglárka születésnapját egy budai étteremben, és ott tűnt fel Zalának, hogy Milák Kristóf rá nem jellemző módon le van törve. Később kiderült, Milák szeptemberig nem szeretne Virth Balázs uszodai edzésein részt venni, viszont az erőnléti edzéseket nem hagyja abba – Zala György irányításával készül a nyáron.

„Elmondta, hogy kihagyja a vb-t,

– nyilatkozta Zala a Borsnak. – Senki sem kérdezte őt az okokról, de ma már egyértelmű:

Fizikailag semmi gondja, viszont fejben már nem tudta elviselni az állandó, monoton tréningeket.

Bejelentkezett hozzám, és örömmel fogadtam őt. Hamarosan a hódmezővásárhelyi edzőtáborba teszem át a székhelyemet, onnan fogom küldeni neki a gyakorlatokat."

Zala György szerint Milák Kristóf lelkileg megtört Fotó: Csudai Sándor - Origo

Zala György hozzátette, ha Milák szeptembertől majd ismét elkezdi az uszodai edzéseket, akkor 200 méteres pillangóúszásban tovább javíthatja a legjobbját, és akár 1 perc 50 másodpercen belülre viheti a világcsúcsot.

Az 54 éves exkenus azt is elárulta, Milák a medencés edzések abbahagyása miatt

különvált barátjától, Márton Richárdtól, akivel eddig együtt készült a versenyekre.

„Ricsi kettőzött erővel tréningezik, de többször elmondta, nagyon hiányzik neki a legjobb barátja" – mondta Zala György.

Mindent egy helyen az Eb-ről