A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A kolumbiai Juan Sebastián Molano nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát, amelyen Valter Attila a mezőnnyel beérkezve 79. lett, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

Csütörtökön Ólvegából rajtolt a mezőny, a szerdai szakaszsikerével a hegyi pontverseny élére ugró spanyol Jesús Herrada pöttyös trikóját ezúttal nem fenyegette veszély, miután kategorizált emelkedőt nem tartalmazott a Zaragozáig tartó 151 kilométeres táv.

A kolumbiai Juan Sebastián Molano nyert Forrás: AFP/Cesar Manso

A mezőnyhajrát ígérő etapon csupán ketten tekertek el, a szökést azonban kontrollálták a sprintben érdekelt csapatok, időben utolérték a duót. A papírformának megfelelően mezőnyhajrá döntött, és bár a korábban két szakaszt nyerő ausztrál Kaden Groves kiváló felvezetést kapott az Alpecin-Deceunincktől, az UAE az utolsó kanyarban a záró kétszáz méterre a boly elejére hozta Molanót, a kolumbiai sprinter pedig élt a lehetőséggel és pályafutása második etapsikerét aratta a spanyol körversenyen.

Valter a hajrában a síkon dolgozott csapattársaiért a mezőny elején, a befutóban pedig a mezőnnyel ért célba a 79. helyen, összetettben továbbra is a 21. A piros trikót pedig őrzi amerikai csapattársa, Sepp Kuss, míg a szintén jumbós, háromszoros végső győztes szlovén Primoz Roglic részhajrában négy másodperc jóváírást szerzett.

Eredmények (a Vuelta honlapja alapján):

12. szakasz, Ólvega-Zaragoza, 151 km:
1. Juan Sebastián Molano (kolumbiai, UAE) 3:23:35 óra
2. Kaden Groves (ausztrál, Alpecin-Deceuninck) azonos idővel
3. Boy van Poppel (holland, Intermarché-Circus-Wanty) a. i.
...79. Valter Attila (Jumbo-Visma) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Sepp Kuss (amerikai, Jumbo-Visma) 42:51:20 óra
2. Marc Soler (spanyol, UAE) 26 mp hátrány
3. Remco Evenepoel (belga, Soudal Quick-Step) 1:09 p h.
4. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 1:32 p h.
...21. Valter 14:00 p h.

Pénteken az egyik legkeményebb etap, a Formigal és Col du Tourmalet közötti 135 kilométer és hegyi befutó vár a kerékpárosokra. A 78. Vuelta a Espana jövő vasárnap Madridban zárul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!