Vágólapra másolva!
A Bora-Hansgrohe csapatában folytatja kerékpáros pályafutását Primoz Roglic.

A szlovén versenyző - akinek a holland Jumbo-Vismánál csapattársa Valter Attila - múlt szombaton jelentette be, hogy az idény végén távozik jelenlegi együttesétől, azt azonban nem árulta el, hogy hol folytatja. Pénteken a német csapat számolt be az együttműködésről.

Ralph Denk, a Bora igazgatója egy nappal a Lombardiai körverseny előtt emlékeztetett rá, hogy nyolc éve majdnem hozzájuk szerződött kezdő profiként Roglic, most pedig olyan eredménylistával érkezik, amilyennel kevés kerékpáros rendelkezik.

A Giro d'Italia-győztes Primoz Roglic távozik a Jumbo-Vismától Forrás: AFP/Miguel Riopa

A szlovén versenyző 2016 óta a Jumbo-Visma tagja, a csapat színeiben háromszor diadalmaskodott a Vuelta a Espanán (2019, 2020, 2021), idén pedig megnyerte a Giro d'Italiát. 2020-ban második lett a Tour de France-on, miután 11 napon keresztül viselte az élen állónak járó sárga trikót.

A Jumbo Vismánál, amely a Soudal Quick-Steppel készül összeolvadni, már eleve nagy volt a versengés a kapitányi szerepért, a fúzióval pedig ez még fokozottabbá válna.

Roglic úgy fogalmazott, döntésében meghatározó szerepe volt annak, hogy olyan csapatban akart szerepelni, amely ténylegesen motivált abban, hogy vele dolgozzon.

Mindent egy helyen az Eb-ről