Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vas Kata Blanka újabb kiváló eredményt ért el

Vas Kata Blanka, cyclocross, terepkerékpár, kerékpár
Hungarian Kata Blanka Vas pictured in action during the women's race of the Superprestige Boom, stage 5/8 of the Superprestige cyclocross cycling competition, Saturday 02 December 2023, in Boom. BELGA PHOTO DAVID PINTENS (Photo by DAVID PINTENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Vas Kata Blanka kulcscsonttörése óta a legjobb eredményét érte el azzal, hogy negyedik lett a diegemi villanyfényes cyclocross (terepkerékpár)-viadalon.

A csütörtök esti belgiumi versenyen elsősorban a meredek rézsűk, épített rámpák és a homokos részek jelentették a nehézséget. Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, utóbbi számban U23-as világbajnok bringása

az egész versenyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva szerezte meg a negyedik pozíciót,

amely a legelőkelőbb eredménye azóta, hogy október 18-án bukott edzés közben és eltörte a kulcscsontját. Kedden Gaverében ötödik helyen zárt a vk-futamon.

Vas Kata Blanka negyedikként zárt Forrás: Belga via AFP/David Pintens

A Superprestige-sorozatba tartozó viadalon a holland Puck Pieterse diadalmaskodott.

Vas a nőknél ott van a versenyben maradt három jelölt között az Év sportolója elismerésért, amelyet január 8-án 19.30 órától az M4 Sport-Az Év sportolója Gálán adnak át.

Mindent egy helyen az Eb-ről