Minden idők egyik legnagyobb drámája a darts-világbajnokságon - videó

CROSS, Rob London, 2024. január 1.
Az angol Rob Cross ünnepel, miután 5-4-re győzött honfitársa, Chris Dobey ellen a dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2024. január elsején.
MTI/AP/Kin Cheung
London, 2024. január 1. Az angol Rob Cross ünnepel, miután 5-4-re győzött honfitársa, Chris Dobey ellen a dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2024. január elsején. MTI/AP/Kin Cheung
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legdrámaibb meccsét hozta a darts-világbajnokság negyeddöntője, amelyben a korábbi világbajnok Rob Cross elképesztő fordítást mutatott be honfitársa, Chris Dobey ellen.

A londoni Alexandra Palace-ben rendezett negyeddöntőben Dobey egy ideig fantasztikus formában játszott, szó szerint felmosta a padlót a 2018-ban világbajnok Crossszal.

A világranglista 17. helyén álló Dobey már 4-0-ra is vezetett az öt nyert szettig tartó mérkőzésen, azonban Cross szépíteni tudott, ezt követően pedig Dobey teljesen összezuhant, és hibát hibára almozott.

A világranglista 8. helyén álló Cross végül egyenlíteni tudott, majd a döntő szettben a korábbi világbajnok lendületben maradt, és jobban bírta idegekkel.

Cross így meg tudta fordítani a meccset 5-4-re, ezzel pedig bejutott a legjobb négy közé, ahol a 16 éves angol csodatinivel, Luke Littlerrel találkozik majd, aki a második negyeddöntőben 5-1-re kiütötte az északír Brendan Dolant,