Vágólapra másolva!
Meg kell műteni a híres belga dartsost, Kim Huybrechts-et, miután Belgiumban egy focimeccsen összeverték.

Kim Huybrechts Belgiumban, a Belga-kupa döntőjére ment ki, ahol úgy megverték, hogy eltört a válla és meg is kell műteni. Az incidens a Royal Antwerp és az Union Saint-Gilloise kupadöntőjén történt, ahol huligánok támadtak rá. Az Antwerp-szurkoló Huybrechts a lelátóról figyelte, ahogy csapata kikap a városi rivális ellenféltől 1-0-ra, majd a hírek szerint amikor a szurkolótársaival a buszuk felé tartottak, Union-szurkolók támadtak rájuk. A beszámolók szerint Huybrechts védekezni sem igazán tudott, még előtte a földre került, majd meg is rugdosták.

Megverték a belga dartsost, Kim Huybrechtset
Fotó: JEF MATTHEE / BELGA MAG / Belga via AFP

Egy fotó is készült az eset után, amin a sportoló a földön fekszik és éppen segítségben részesül. A támadás után kórházba kellett vinni, ahol a vizsgálatok után és a röntgenfelvételek alapján kiderült, hogy meg kell műteni, hogy helyre tudják tenni a törött csontokat a vállában. A sérülés a jobb vállában történt, így hosszabb időt ki is kell hagynia, egy darabig biztosan nem tud majd dartsozni.

Kim Huybrechts jelenleg a 33. helyen áll a dartsosok világranglistáján, 2012-ben a világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutott, idén a második körben esett ki, a UK Openen viszont a negyedik körig jutott.

Kim Huybrechts a 2022-es világbajnokságon azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a sportszerűség keretein belül megpróbálta túlüvölteni a walesi Gerwyn Price-t a meccsükön. A walesi játékosnak nem nagyon tetszett, hogy emberére akadt, ezért minden csibészségét bevetett a győzelem érdekében. Olyan is volt, hogy odaállt a dobáshoz készülő Huybrechts mögé, és kis túlzással a nyakába lihegett.

A belga játékos szólt is a mérkőzést vezető Kevirk Bevinsnek, hogy fegyelmezze a walesit, aki végül hirtelen halálban megnyerte a meccset, és ő jutott be a legjobb 16 közé.

„Price folyton üvöltött. Bár én is ezt csináltam, de ő folyamatosan, amikor elsétált mellettem, amikor dobni akartam. Hogy ez mennyire sportszerű, mindenki döntse el, de szerintem Price egy csaló. Nehéz koncentrálni, amikor ezt csinálja? Igen, nagyon. Nem bánom, ha örül a dobásának, de ne közvetlenül mellettem tegye!" – mondta a meccs után Huybrechts.