Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A párizsi ötkarikás játékokra készülő olimpiai bajnok magyar úszó, Milák Kristóf húsz hónapos szünet után indul újra nemzetközi versenyen.

Milák Kristóf egy év szünet után, április közepén versenyzett újra, az olimpiai bajnok klasszis a Duna Arénában rendezett úszó országos bajnokságon tért vissza. Időeredményei alapján azt lehetett megállapítani, hogy hasonló formában lehet, mint legnagyobb ellenfelei, ugyanis 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón is nyert, 50 méter pillangón pedig második lett Szabó Szebasztián mögött. 

Május elején az a hír járta, miszerint Milák az országos bajnokság befejezése óta megtartott 38 edzésből összesen 6-on jelent meg, a többi 32-ről igazolatlanul hiányzott, azóta pedig újabb hírek érkeztek, és kiderült, mikor indul újra nemzetközi versenyen a párizsi olimpiára készülő úszó.

Ekkor tér vissza nemzetközi versenyen Milák Kristóf

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója (1:50.34 perces idővel) legutóbb 20 hónappal ezelőtt állt rajthoz nemzetközi versenyen, és ha nem jön közbe semmilyen váratlan esemény, akkor a jövő héten Barcelonában tesz pontot hosszú távolmaradásának időszakára - számolt be róla az SzPressz Hírszolgálat

Milák legutóbb 2022 augusztusában, a római Európa-bajnokságon versenyzett külföldi riválisok ellen,

méghozzá elképesztő sorozatot bemutatva. A most 24 éves klasszis Rómában aranyérmet nyert 100 és 200 pillangón, valamint a 4x200-as gyorsváltóval, mindemellett pedig 100 gyorson és a 4x100 méteres váltó tagjaként még két ezüstérmet is begyűjtött.

Milák Kristóf, úszás
Milák Kristóf az áprilisi országos bajnokságon remekül versenyzett
Fotó: AFP (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Kevesebb mint egy hónappal az idei vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek kezdete előtt Milák Kristóf a válogatott versenyzők kéthetes törökországi edzőtáborában készül a belgrádi tornára, amit 33 nappal később követ a párizsi olimpiai megmérettetés. A két közelgő világverseny esetében közös kapocs, hogy Milák a szerb, majd a francia fővárosban is a 200 méteres pillangóúszás címvédőjeként veheti fel a versenyt az ellenfeleivel.

A nevezési listák szerint az Eb és az olimpia előtt a magyar úszó a barcelonai és a monacói meghívásos nemzetközi versenyeken is rajtkőre áll, előbb május utolsó, majd június első napjaiban.

Milák esetében azért teljes bizonyosságról még talán nem lehet beszélni a közelgő versenyeken való részvétel kapcsán, mert az idei év eddig nem a kiszámíthatóság és a folyamatosság jegyében telt az olimpiai bajnok számára.

Milák nagyszerűen teljesített az áprilisi ob-n, ám minden bizonnyal nehezebb feladat vár rá a belgrádi kontinensbajnokságon is, ahol az egyéni számokban három kiváló úszás kell az éremszerzéshez.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről