Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Mostantól saját versenylovuknak szurkolhatnak az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói - Együttműködési megállapodást írt alá az Egyetem a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokkal.

Az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás jelentős lépés az állatorvosképzés további sokszínűsítése felé.

Együttműködési megállapodást írt alá az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Ménesbirtok

Az együttműködés célja, hogy a hallgatók számára egyedülálló lehetőségként, közvetlen betekintést nyújtson a versenylovak kezelésébe és gondozásába, gazdagítva a hallgatók gyakorlati tudását.

Az új együttműködés keretében a hallgatók szervezett gyakorlatokon vehetnek részt a Ménesbirtok Dióspusztai Angol Telivér Ménesében, ahol helyi mentorok tartanak majd speciális foglalkozásokat a versenylovakkal kapcsolatos ismeretekről. A megállapodás jól illeszkedik az Egyetem és a Kincsem Park között létrejött egyedülálló együttműködéshez, amelyben a galoppversenyek állatvédelmi szűrővizsgálatait az Egyetem munkatársai végzik.  

Külön öröm számukra, hogy a Ménesbirtok egy már tréningben lévő versenylovat is jelképesen - és díjmentesen - felajánlott az Egyetem hallgatói számára. A Melarris nevű 3 éves pej mén, Dióspusztán született, pályafutása során az Állatorvostudományi Egyetem nevével és színeiben lép majd pályára a hazai és nemzetközi versenyeken. Hallgatóink előzetes egyeztetés és regisztráció után a versenyek után meglátogathatják Melarrist.  

Az eseményt Szotyori Nagy Ádám, a Kincsem Park ügyvezető igazgatójának köszöntője nyitotta, majd Prof. Dr. Sótonyi Péter köszönetét fejezte ki Földes Bence, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Ménesvezetőjének és kiemelte, ez az együttműködés az Egyetem számára milyen nagy jelentőséggel bír:

„A magyar és külföldi hallgatók közelebb kerülhetnek a magyar lovas hagyományokhoz, megismerhetik a versenylovak életét és felkészítését, valamint speciális tartási és egészségmegőrzési szükségleteit.”

Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarország egyetlen és Európa harmadikként alapított állatorvosképző intézménye évszázados hagyományokkal rendelkezik az állatorvosi oktatás terén. Az intézmény kiemelt küldetése az állatjóllét mellett az oktatási kutatási tevékenység, és hogy a hallgatóit gyakorlati tapasztalatok révén minél többféle állatorvosi karrierútra felkészítse.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről