Vágólapra másolva!
Az olasz gyorsasági síelő, Jean Daniel Pession és a barátnője is meghaltak egy tragikus hegyi balesetben, melynek következtében mindketten 700 métert zuhantak egy hegycsúcsról.

Szörnyethalt a barátnőjével együtt az olasz síelő

A tragikus baleset az olaszországi Aosta-völgyben történt, ahol a 28 éves sportoló a 27 éves barátnőjével, Elisa Arliannal vett részt egy hegymászótúrán, a Monte Zerbion csúcsán. 

A szörnyű esetről annyit tudni, hogy körülbelül 2700 méteres magasságban lehettek, amikor mintegy 700 métert zuhantak és mindketten azonnal szörnyethaltak. 

A mentést azután kezdték meg, hogy a pár nem tért vissza a megszokott módon, a holttestüket a hegy északi oldalán találta meg a Guardia di Finanza helikopter legénysége.

Jean Daniel Pession a gyorsasági síelés feltörekvő csillaga volt, pályafutása legjobb eredményei közé tartozik, hogy a 2021-es vb-döntőben 15. helyezést ért el, a 2022-es világbajnokságon pedig a franciaországi Varsban a 22. helyen ért célba. Párja, Arlian sífutó-oktatóként tevékenykedett.

Szörnyű tragédia ez a téli sportok világában, különösen a gyorsasági síelésben. Az egész szövetség nevében őszinte részvétünket fejezem ki Pession családjának

- mondta az Olasz Télisport Szövetség elnöke, Flavio Roda.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről