Vágólapra másolva!
Meghalt az izraeli válogatott kerékpáros, Guy Timor, miután elütötte egy jogosítvány nélkül vezető ittas sofőr, aki az eset után ráadásul meg is próbált elmenekülni a rendőrség elől.

Megölte az izraeli válogatott kerékpáros válogatott egyik tagját 

egy jogosulatlan vezető ittas sofőr, aki a déli Nehora település közelében próbált megszökni a rendőrök elől 

- számolt be a tragikus hírről a timesofisrael.com.

Guy Timor
Meghalt a válogatott kerékpáros, Guy Timor
Fotó: X

Meghalt Guy Timor 

Guy Timor tagja volt az izraeli válogatottnak pálya, - és országúti kerékpározásban is. A csütörtök délelőtti utolsó edzésen halt meg, mielőtt Csehországba repült volna egy Grand Prix versenyre.

A rendőrség közleménye szerint a 20 év körüli gyanúsítottat őrizetbe vették, és az első vizsgálat során kiderült, hogy korábban már elkapták jogosítvány nélkül.

A sofőr - akinek soha nem volt jogosítványa - elütötte Timort, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, akiknek végül sikerült elkapniuk a tettest.

Timor az elmúlt években Európa- és világbajnokságon is képviselte Izraelt. Ezüstérmet szerzett a 2024-es izraeli pályakerékpáros bajnokságon, valamint ezüstérmet az U23-as izraeli országúti kerékpáros bajnokságon.

„Óriási és fájdalmas veszteség – mondja Tzachi Bogen, Timor edzője. - Hihetetlen, hogy egy pillanat alatt elvettek tőlünk egy barátot."

Yonatan Turgeman is megemlékezett a csapattársáról és nem győzte hangsúlyozni, hogy az utak nem biztonságosak a kerékpárosok számára.

„Csodálatos versenyző volt, mindig mosolygott. Nem volt senki, aki ne akart volna vele együtt lenni”

 – mondta Turgeman. „Minden fejlett ország rendelkezik kerékpáros infrastruktúrával. De nem a mi országunk, nem tudjuk megvédeni magunkat."

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről