Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Vágólapra másolva!
A Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny első, Firenze és Rimini közötti 206 kilométeres szakasza máris kikészítette a világbajnok Mark Cavendisht. A 39 éves brit sztár gyomra ugyanis a verseny közben mondta fel a szolgálatot, nem bírta a hőséget, és menet közben hányta el magát.

Mark Cavendish nagy ambíciókkal érkezett a 2024-es Tour de France-ra, a brit verseny szeretne elmozdulni a 34 szakaszgyőzelemről, és a Merckx-rekordból végérvényesen Cavendish-rekordot csinálni. 

Mark Cavendish
Mark Cavendish elhányta magát

Mark Cavendish elhányta magát

Az első szakaszon azonban a hőség kibabrált az Astana versenyzőjével, aki verseny közben hányta el magát

- szúrta ki az Eurosport.

A Tour nagy érdeklődéssel várt kérdése, hogy Mark Cavendish a szakaszgyőzelmeket tekintve megdönti-e a Eddy Merckx csúcsát: a 2011-ben vb-aranyérmes brit sprinter és a sportági legenda belga klasszis ugyanis egyaránt 34 Tour-etapsikerrel büszkélkedhet.

Az azóta lovaggá ütött, 39 éves Cavendish a májusi magyar körverseny kazincbarcikai befutóján aratta idei második győzelmét, s a csúcsdöntésért kiváló segítői is dolgoznak majd.

A Tour - története során először - Olaszországból rajtol, és arra sem volt még példa, hogy ne Párizsban, vagy annak környékén érjen véget: mivel július 21-én zárul, a francia fővárosban pedig már július 24-én megkezdődnek az olimpia versenyei, Monaco és Nizza közötti egyéni időfutammal ér véget a háromhetes körverseny.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről